Kemal Kılıçdaroğlu 10 Mart'ta Diyarbakır'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır’ı 10 Mart Perşembe günü ziyaret edeceği netleşti. Kılıçdaroğlu, ziyaret programına PKK/HDP'ye karşı evlat mücadelesi veren Diyarbakır annelerini almadı. Diyarbakır anneleri sorusuna kaçamak bir yanıt veren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Genel başkanımız Diyarbakırlıları kucaklayacak" dedi.

Ertelenen Diyarbakır ziyareti netleşti. CHP Lideri 10 Mart'ya yapacağı ziyaret programına PKK/HDP'ye kaşrı evlat mücadesi veren Diyarbakır annelerini almadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aralık 2021’de Şanlıurfa’dayken Diyarbakır ziyaretini ertelemiş, 24 Ocak’taki bir açıklamasında da Diyarbakır’a gideceğini söylemişti. Kılıçdaroğlu, ''Diyarbakır'a gideceğim. Bu ülkeye demokrasi gelecekse, bu ülkede demokrasi olacaksa, bu ülkede herkes kimliğinden ötürü ötekileştirilmeyecekse, inancından ötürü ötekileştirilmeyecekse bunun yolu Diyarbakır'dan geçer.'' demişti.

ABD’ye “Demokrasi” mesajı veren bu sözlerin ardından Kılıçdaroğlu’nun 10 Mart Perşembe günü Diyarbakır’a gideceği açıklandı. CHP Genel Merkezi’nin Kılıçdaroğlu imzası ile hazırladığı afişlerde “Kadim şehirde kadim birliktelik için geliyoruz” ifadeleri yer aldı.

DİYARBAKIR ANNELERİ PROGRAMINDA YOK

Kılıçdaroğlu’nun temasları kapsamında Diyarbakır annelerini ziyaret edip etmeyeceği CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a soruldu. Öztrak’tan kaçamak bir yanıt geldi.

- Genel Başkanımızın Diyarbakır programı artık netleşiyor. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. Genel Başkanımız nasıl tüm Türkiye’yi kucaklıyorsa Diyarbakır’ı ve Diyarbakırlıları da kucaklayacak.

Diyarbakır Anneleri ise Ulusal Kanal’a Şubat ayında yaptıkları açıklamada Kılıçdaroğlu’nun özel kalemi tarafından arandıklarını ve CHP liderinin kendilerini şartlı olarak ziyaret etmek istediklerini açıklamıştı. CHP'nin annelere ilettiği şartı da partinin HDP ile yaptığı ilttifak görüşmelerine tepki göstermemeleri olmuştu.

# chp # abd # türkiye # pkk # diyarbakır # hdp # kemal kılıçdaroğlu # şanlıurfa # demokrasi # Ulusal # diyarbakır anneleri # faik öztrak # mart # kanal