Üretici ayçiçek için çözümü açıkladı

Rusya'nın Ukrayna harekâtı nedeniyle kıtlık olacak propagandası ile ayçiçek yağı fiyatında fahiş artış yaşandı. Türkiye'de yeterli stoku olduğu söylense de marketlerden kuyruk ve izdiham görüntüleri gelmeye devam etti. Bazı marketlerin ise stokçuluk yaptığı belirtildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, etiketlerde artışa izin verilmeyeceğini, Adalet Bakanlığa da yeni yasal düzenleme yapılacağını söyledi. Tüm bu gelişmeleri izleyen ayçiçek üretici ise gerçek çözümü açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna harekatı ile birlikte Türkiye'nin ham yağ ithalatı büyük oranda durdu. Kıtlık olacak söylemi ile marketlere akın edildi. Artan talep ve fırsatçılık ile etiketler uçtu.

Önce Tarım ve Orman Bakanı sonra da Hazine ve Maliye Bakanı Türkiye'de ayçiçek yağının yeterli stoku olduğunu söylese de marketlerden kuyruk görüntüleri gelmeye devam ediyor.

Fiyatlardaki artış stokçuluk iddialarını da gündeme getirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati etiketler üzerinde operasyona izin vermeyeceklerini söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyada yağ fiyatları üzerinden provokatif ve dezenformasyon içeren paylaşımlarda bulunan 45 hesap hakkında işlem yapıldığını duyurdu.

STOKÇULUKLA İLGİLİ YENİ YASAL DÜZENLEME GELİYOR

Bir açıklama da Adalet Bakanlığı'ndan geldi. Stokçulukla ilgili cezaların caydırıcı olmadığını söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni düzenlemelerin yolda olduğuna dikkat çekti.

ÜRETİCİ AYÇİÇEK İÇİN ÇÖZÜMÜ AÇIKLADI

Tüm bu gelişmeleri izleyen ayçiçek üretici ise gerçek çözümün "üretmek" olduğunu vurguladı.

Ayçiçek üreticisi Tahsin Ateş, yeterli destek verilmesi durumunda Türkiye'ye yetecek ürünün fazlasıyla ortaya çıkacağını söyledi.

# türkiye # rusya # adalet bakanlığı # Ukrayna # açıklama # bekir bozdağ # Emniyet Genel Müdürlüğü # ekonomi # fiyat # zam # üretici # çiftçi # emniyet # Tarım # hazine # yağ # stokçuluk # nureddin nebati # Ayçiçek yağı # fahiş fiyat artışı