Kılıçdaroğlu ve Akşener İstanbul Sözleşmesi’ni savundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 8 Mart mesajlarında İstanbul Sözleşmesi’ni savundu. Kılıçdaroğlu İstanbul Sözleşmesi’nin tekrar yürürlüğe gireceğini vaat etti... Akşener ise kadınların karanlığa hapsolduğunu öne sürdü.

Avrupa merkezli İstanbul Sözleşmesi’nden savundular. 8 Mart mesajını sözleşme üzerinden verdiler.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde muhalefet partileri de Meclis’te grup toplantılarını yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasında İstanbul Sözleşmesi’ni savundu.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi'nin mutlaka yürürlüğe gireceğini söyledi:

- Hiçbir kimsenin ötekileştirilmediği bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Bunun sözünü veriyorum, mutlaka Türkiye kucaklaşacaktır, mutlaka Türkiye helalleşecektir, büyüyecektir, mutlaka Türkiye'ye demokrasi gelecektir, mutlaka İstanbul Sözleşmesi yürürlüğe girecektir.

Akşener de kadına yönelik şiddette hükümet için ''Kılını kıpırdatmayarak çanak tutuyor'' ifadelerini kullandı:

- Her gün, karanlığa hapsolan kadınlar için, kılını kıpırdatmayarak çanak tutuyor. O kirli zihniyetin gazına gelip, bir gece aniden, İstanbul Sözleşmesi’ni yırtıp atarak, çanak tutuyor. Bakın; Biz burada, İstanbul Sözleşmesi’ni savunurken; Sandılar ki, sadece kadınları savunduk.

İki liderin gündeminde ayçiçek yağında yapılan zamlar ve kıtlık söylemi nedeniyle oluşan kuyruklar da vardı.

Kılıçdaroğlu, denetimle sorunun çözülemeyeceğini öne sürdü:

- Bu işler denetimle, sopayla olmaz. Önce zammı sen geri çekeceksin. Elektrik, doğalgaz, akaryakıta sen zam yapıyorsun vatandaşa 'sen zam yapma' diyorsun. Bu müfettiş, zabıta tayfasını geri çekeceksin.

Akşener ise bakanlığı hedef aldı:

- Ayçiçek yağı kuyrukları da, artık ülkemizin acı bir gerçeği. İşte size, üstün liyakat nişanını hak eden, bir bakanlık performansı.
# istanbul # chp # türkiye # İyi Parti # ekonomi # kılıçdaroğlu # millet ittifakı # avrupa # meral akşener # kadınlar günü # kadına şiddet # Akşener # İstanbul Sözleşmesi # bakanlık # mart # ayçiçek # 8 mart # kuyruk # emekçi kadınlar günü # Ayçiçek yağı