HDP'li Semra Güzel adresinde bulunamadı

PKK'nın terör kampında terörist ile fotoğrafları ortaya çıktıktan sonra dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel adresinde bulunamadı. Hakkında gözaltı kararı verilen HDP’li Güzel'in yurt dışına çıkıp çıkmadığı araştırılıyor.

PKK'nın terör kampında terörist Volkan Bora ile fotoğrafları ortaya çıktıktan sonra HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığı Meclis Genel Kurulu'nda kaldırıldı. Yargılanmasının önü açılan Güzel’in dosyası Adalet Bakanlığı tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Emniyet güçleri HDP’li Güzel’in ifadesini almak için Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki evine gitti. Güzel’i adresinde bulamayan polis ekipleri tutanak tuttuktan sonra evden ayrıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da HDP’li Güzel hakkında gözaltı kararı verdi. Milliyet gazetesinin haberine göre Güzel’in yurt dışına çıkıp çıkmadığı araştırılıyor.

Öte yandan HDP’ye açılan kapatma davasında Anayasa Mahkemesi, 15 Nisan’a kadar süre verdi. Eski HDP Eş Genel Başkanlarından terör tutuklusu Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın savunmalarını mahkemeye teslim ettiği öğrenildi. Savunmalarını verenler arasında eski HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve eski Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de yer aldı.

# ankara # pkk # terörist # diyarbakır # hdp # soruşturma # terör # gözaltı # cumhuriyet # dava # emniyet # Sırrı Süreyya Önder # figen yüksekdağ # ertuğrul kürkçü # Semra Güzel