Bahçeli'den NATO ve ABD'ye sert tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “NATO üyesi olmasaydık ABD çoktan Türkiye’yi parçalayacaktı” söylemlerine sert tepki gösterdi. Bahçeli, “NATO olmasaydı darbelere teşebbüs eden çıkabilir miydi? ABD ne yapıyordu? FETÖ'yü üzerimize salan kimdir?” dedi. MHP lideri, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Rusya üzerinden yaptığı kışkırtıcı sözlere de yanıt verdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’den NATO ve ABD’ye tepki geldi. Bahçeli, NATO ve ABD’nin Türkiye’deki kaos planlarını bir bir anlattı:

- NATO olmasaydı Türkiye bölünürdü demek ABD'ye kurşun askerlik yapanların hüsranla çerçevelenmiş hezeyanıdır. NATO olmasaydı Türkiye bölünürdü demek Türk milletine hakarettir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin gündeminde Rusya ve Ukrayna sahasında yaşanan gelişmeler vardı:

- ABD, AB ve NATO ise günü kurtarmanın, çatışmaları kızıştırmanın, kendi aralarındaki zedelenen ittifak gücünü kurnazca temerküz etmenin hevesinde ve peşindedir.

Bahçeli, “NATO üyesi olmasaydık ABD çoktan Türkiye’yi parçalayacaktı” söylemlerine sert tepki gösterdi:

- Bazı cahiller de çıkmış NATO üyesi olmasaydık ABD'nin çoktan Türkiye'yi parçalayacağını söylemişler. FETÖ'yü üzerimize salan kimdir? Acaba NATO olmasaydı darbelere teşebbüs eden çıkabilir miydi? ABD ne yapıyordu? Teröristlere silah yardımını hangi maksatla veriyordu? Kimse bizim aklımızla alay etmesi.

AKŞENER'İN "KARS, ARDAHAN" AÇIKLAMASI

Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ''Putin’in kafasındaki Rusya'nın eksik parçalarının Kars, Erzurum ve Ardahan olmadığını kim rahatlıkla söyleyebilir'' sözlerine de yanıt verdi. Rusya karşıtı söylemin merkezinin Batı olduğunu söyledi:

- Bu görüşte olanların sığınağı ve umudu Batı emperyalizmidir. Bu açıklama sahiplerinin durup dururken Türkiye’yi tartışmaya açma, ortalığı alevlendirme çabaları üstlendikleri dış bağlantılı görevi millete teşmil etme sinsiliğinden başka bir şey değildir. Biden muhalefetinin Batı’nın etki ajanlığına talip olarak beşinci kol faaliyetine teşne olması beka düzeyinde bir tehdittir. Kars Türk’tür, Ardahan Türk’tür, Erzurum Türk’tür.

DIŞİŞLERİ BAKANLARININ 3'LÜ ZİRVESİ

MHP lideri, Antalya diplomasi formunda Türkiye, Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının yapacağı zirve ile ilgili de konuştu:

- Bu davete iki ülkenin dışişleri bakanlarının gelmeye karar vermeleri ve 10 Mart’ta tarihi buluşmanın yapılacak olması her şeye rağmen kayda değer ve ümit verici bir gelişmedir. Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Sayın Dışişleri Bakanımızı kararlı, samimi ve ısrarlı diplomatik çabalarından dolayı yürekten kutluyor, teşekkür ediyorum.
# abd # türkiye # rusya # fetö # Ukrayna # mhp # İyi Parti # devlet bahçeli # 15 temmuz # tbmm # son dakika # nato # meral akşener # Devlet # Akşener # darbe # mart # grup toplantısı