Kılıçdaroğlu nöbet çadırına gitmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ertelediği Diyarbakır ziyaretini yaptı. Nöbet çadırında PKK ve HDP'ye karşı direnen aileleri ziyaret etmeyen Kılıçdaroğlu, HDP eski eş genel Başkanı Selajhattin Demirtaş'ın eşi ve annesiyle bir araya geldi. Görüşme basına kapalıydı. Kılıçdaroğlu muhtarlarla yaptığı konuşmada Kürt sorunu yok diyen Cumhurbaşkanını hedef aldı, var diyen vatandaşlarla görüşüp çözmesi gerektiğini söyledi.

Çocukları PKK ve HDP tarafından kaçırılan aileleri görmezden geldi, HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın annesi ve eşi ile bir araya geldiği belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’a gitti. Kanaat önderleri ve kadınlarla bir araya geldi, esnafı ziyaret etti, Dengbej evine gitti ancak nöbet tutan aileleri görmezden geldi. Kılıçdaroğlu sadece ailelerin kaldığı otele gitti, birkaç aile ile görüştü. Anneleri ziyaret etti mesajı vermek istedi.

Aileler basın açıklaması yaparak Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Yıllardır evlat hasreti çeken aileleri ziyaret etmeyen Kılıçdaroğlu, Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın annesi Saniye Demirtaş ve eşi başak Demirtaş ile basına kapalı olarak buluştuğu belirtildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN KÜRT SORUNU ÇIKIŞI

Diyarbakır'daki dernek temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, "Kürt sorunu yok" diyen Cumhurbaşkanını hedef aldı.

Kılıçdaroğlu, 11 kadının olduğu kahvaltılı toplantıya da katıldı. Toplantıda öldürülen Diyarbakır eski Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, PKK üyeliğinden hapis cezasına çarptırılan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’nın eşi Zeynep Mızraklı, bir tv programında PKK'yı övdüğü gerekçesiyle tutuklana Ayşe Çelik de vardı.

# Diyarbakır # chp # pkk # diyarbakır # hdp # kemal kılıçdaroğlu # son dakika # diyarbakır anneleri # selahattin demirtaş # tipi # basın açıklaması # kürt sorunu # nöbet çadırı