Toplu Taşıma Krizine Kamucu Çözüm: Özel Halk Otobüsleri ABB tarafından Kiralansın!

Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz, 10 Mart Perşembegünü saat 16.00’da partisinin Ankara İl Başkanlığında basın açıklaması düzenledi.

Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz, 10 Mart Perşembe günü saat 16.00’da partisinin Ankara İl Başkanlığında basın açıklaması düzenledi.

İşte Tokgöz’ün açıklamaları:

''Değerli Basın Mensupları,

Kıymetli Ankaralılar,

Neredeyse her gün akaryakıta bindirilen zamlar sonucu yükselen maliyetler toplu taşıma esnaflarını zarara sürüklemiş ve kontak kapatmaya kadar varan çaresizlik içerisine itmiştir. Bugün itibarıyla dolmuş durakları boş kalmış, özel halk otobüsleri sefer yapamamıştır. Hem esnafımızı hem de Ankara halkımızı mağdur eden bu durum çözüme kavuşturulmak zorundadır. Fakat Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş yaptığı açıklamalarla durumu çözümsüz bırakmaktadır. Adeta kendisine gelen topu taca atmaktadır. Bu tavır sonucu Ankaralı hemşerilerimiz sabah işine, okuluna, hastanesine giderken mağdur olmuş ve toplam olarak bir kriz durumu oluşmuştur. Halen ulaşım esnafımız belediye önünde çözüm beklemektedir. Ankaralıların gözü de ABB’ye dikilmiştir.

Vatan Partisi Ankara İl Başkanlığı olarak toplu ulaşım krizine acil çözümlerimiziAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın dikkatine ve Ankaralıların bilgisine sunuyoruz.

1- Özel Ulaşım Sistemi Çıkmaza Girmiştir Acil Kamucu Çözüm

Özel Halk Otobüsleri sistemi akaryakıt fiyatları karşısında iflas etmiş durumdadır. Derhal toplu taşıma esnaflarının da talebi olan Özel Halk Otobüslerinin kiralanması uygulamasına gidilmelidir. Böylece Ankara’da otobüs taşımacılığı tamamen Büyükşehir Belediyesi yani kamu eliyle yapılmalı ne vatandaşımız ne esnafımız zamların altında ezilmemelidir.

Kamucu çözüm olan kiralama uygulaması faaliyete geçene kadar indirimli ve ücretsiz binişler belediye tarafından karşılanmalı ve hizmetin duraklamasının önüne geçilmedir. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi içerisindeki çekişmeler vatandaşımızın sırtına yük olarak binmemelidir. Kiralama ve gerekli destekler ilgili kurullarda acil karara bağlanmalıdır.

2- Enerji Güvenliği Komşularla Dostluk Temelinde Hızla Sağlanmalıdır

Akaryakıt ve bütün olarak enerji fiyatlarını düşürmek iktidarın en acil sorumluluklarındandır. Üretimi tehlikeye atan ve vatandaşlarımızı ulaşım dahil olmak üzere birçok konuda mağdur eden enerji fiyatları ucuzlatılmalıdır. Bu konuda köklü çözüm komşularımız İran, Irak, Suriye, Rusya ve Azerbaycan’la dostluk temelinde iş birliğidir.

Vatan Partisi,yükselen Asya ülkeleriyle birlikteliğe dayanan bir güvenlik politikası için daima çalışma halindedir.Parti heyetlerimiz komşu hükümetlerle yaptığı görüşmelerde ucuz enerji konusunu gündeme taşımaktadır. Komşularımız enerji ve askeri güvenlik konularında iş birliğine hazırdır.Özellikle Rusya tarafında NATO’nun doğuya genişleme stratejisine karşı verilen mücadele ülkemize tarihi fırsatlar yaratmıştır. Genel Başkanımız Sayın Dr. Doğu Perinçek bu fırsatları 8 Mart 2022 günü 12 madde halinde basına ve kamuoyuna açıklamıştır. Vatan Partisi bu fırsatı hayata geçirmek için göreve hazırdır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başında bulunduğu hükümetimize de öneriyoruz, hızla gerekli stratejik adımlar atılarak ucuz akaryakıt, ucuz elektrik, ucuz doğalgaz arzı sağlamalıdır.

Değerli Basın Mensupları,

Çözümler açıktır. Ankara’da yaşanan toplu taşıma krizine kamucu müdahale sürdürülebilir tek çözümdür. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni ve hükümeti göreve çağırıyoruz. Derhal esnafımızı ve vatandaşımızı mağduriyetten kurtarınız ve ulaşım istikrarını sağlayınız. Vatan Partisi olarak konunun takipçisi olacağımızı Türkiye kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.''

# Ankara # türkiye # rusya # erdoğan # Azerbaycan # vatan partisi # son dakika # Doğu Perinçek # nato # enerji # Toplu Taşıma # Partisi # askeri # deniz tokgöz # mart # basın açıklaması # Ankara İl Başkanlığı # Halk Otobüsleri