''Rusya'nın kararlılığı Türkiye'yi Akdeniz'de rahatlattı''

Vatan Partisi Genel Başbakanı Doğu Perinçek, siyaset gündemindeki NATO tartışmalarını değerlendirdi. NATO'nun kurtuluş olmadığını söyleyen Perinçek, güvenlik için NATO'da kalmayı savunanlara tepki gösterdi. Zelenskiy'in Kırım ve Donbass Cumhuriyetlerini tanıma açıklamalarını değerlendiren Perinçek, "1 ay sonra Ukrayna'nın başında Zelenskiy yok" dedi. Vatan Partisi Lideri, İsrail Cumhurbaşkanının Türkiye ziyareti ve AK Parti'den gelen Doğu Akdeniz açıklamaları ile ilgili de konuştu.

Vatan Partisi Genel Başbakanı Doğu Perinçek, Türkiye'nin NATO’nun doğuya genişleme siyasetine karşı kararlı tavır alması gerektiğini vurguladı. Tarihi kararla Türkiye'nin NATO'dan derhal çıkması çıkması gerektiğini vurgulayan Vatan Partisi Genel Başbakanı Doğu Perinçek, tehlikelere bir kez daha dikkat çekti.

NATO'nun kurtuluş olmadığını söyleyen Perinçek, güvenlik için NATO'yu savunanlara tepki gösterdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin NATO ile ilgili açıklamalarının da yerinde olduğunu belirtti.

Ukrayna'daki Volodimir Zelenskiy yönetimin Karadeniz'deki Yunanistan olduğuna vurgu yapan Perinçek, Zelenskiy'in Kırım ve Donbass'ı tanıma ve NATO ile ilgili sözlerini değerlendirdi.

Zelenskiy yönetiminin desteklenmesi konusunda hükümetin tutumunu eleştiren Vatan Partisi Genel Başkanı, ABD'nin hegemonyasının savunulduğunu ifade etti.

Rusya'nın Karadeniz'de büyük kararlılık gösterdiğini vurgulayan Perinçek, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un "Doğu Akdeniz büyük gerilimlere sahne olacak" ifadesiyle ilgili de konuştu.

İsrail ile Türkiye arasındaki normalleşme adımlarını da değerlendirdi Doğu Perinçek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir öneri yaptı.

# abd # türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # mhp # ak parti # devlet bahçeli # vatan partisi # cumhurbaşkanı # son dakika # Doğu Perinçek # karadeniz # nato # Devlet # akdeniz # Partisi # numan kurtulmuş # Zelenskiy