Otobüs biletlerine bir zam daha

Şehirlerarası otobüs bileti fiyatlarına en az yüzde 20 artış yapılması bekleniyor. Artan maliyetler nedeniyle hükümete çağrı yapan Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, biletten alınan KDV'nin bire düşürülmesini, köprü ve yol ücretlerinde de indirime gidilmesini talep etti.

Kamera: Melik Nacar

Bakanlıktan onay çıktı, şehirler arası otobüs bileti fiyatlarına bir zam daha geliyor.

Artan akaryakıt fiyatları, köprü geçiş ve yol ücretleri nedeniyle bakanlığa sunulan zam talebi kabul edildi. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım önümüzdeki günlerde bilet fiyatlarına en az yüzde yirmi zam yapılacağını duyurdu.

Vatandaşların zamlar nedeniyle seyahat edemediğini söyleyen Yıldırım, seyahatlerin yüzde elli oranında azaldığını söyledi. Fiyatların daha da atmaması için hükümete çağrı yaptı

- Maliyetlerde yüzde yüze yakın artış oldu. Akaryakıt 3'e katlandı. Diğer taraftan kiralar personel ücretleri arttı. Firmalar serbest piyasa ekonomisi şartlarından 4 ayda bir fiyatlarını güncelleyip bakanlığa müracaat edip onaylatıyorlar. Geçen haftadan itibaren bakanlık talebimizi kabul etti. Yeni fiyatları onayladı.

KDV YÜZDE BİRE DÜŞÜRÜLSÜN

- Vatandaşın alım gücü düştü. Seyahatler yüzde elli oranında azaldı. Otobüsler yüzde elli sefer yapıyor o seferşnde yüzde ellisi dolu. KDV bire düşürülsün, köprü ve yol ücretlerinde indirime gidilsin.

Serbest piyasa ekonomisinde firmaların zamları farklı oranda yansıtacağına dikkat çeken Yıldırım, sektör temsilcilerine de çağrı yaptı.

# ekonomi # zam # yol # artış # kdv # Otobüs # Tüm Otobüsçüler Federasyonu # Mustafa Yıldırım