Konutta fahiş fiyat düzenlemesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gıda ürünlerinin ardından konut sektöründe KDV'nin sadeleştirilmesine yönelik çalışmayı tamamladı. Planlanan sistemle 150 metrekarenin üzerindeki evlerde yüzde 18'lik KDV yükünün azaltılması bekleniyor.

Konut fiyatlarındaki fahiş artış üzerine Bakanlık harekete geçti. Gıdada yapılan KDV indiriminin ardından konutta da yeni düzenlemelere yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gıdada KDV’nin sadeleştirilmesine yönelik çalışmaları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduktan sonra adım adım uygulamaya geçileceğini açıkladı.

Gelir İdaresi Başkanlığı odalar, sektör temsilcileriyle gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında ikili KDV sistemine yönelik kapsamlı bir çalışma yaptı. Devreye girecek ikili sistemle 150 metrekarenin üzerindeki yüzde 18'lik KDV yükünün azaltılması bekleniyor.

Yeni sistemle 151 metrekarelik bir konutta 150 metrekarelik bölüm yüzde 8, 1 metrekarelik bölüm yüzde 18'den vergilendirilecek.

Örneğin; 1 milyon liralık 150 metrekarelik daire 80 bin lira KDV ödenirken, 155 metrekarede ise 180 bin lira KDV ödeniyor. Yeni sistemle 5 metrekarelik bölüm yüzde 18'den vergilendirilecek bu tutar da 5805 lira olacak. Bu durumda ödenecek tutar 85 bin 805 lira olacak.

# erdoğan # ekonomi # Konut # ev # artış # kdv # Fahiş fiyat # düzenleme # nureddin nebati # gelir idaresi başkanlığı