Hak-İş'ten elektrikte kamulaştırma çağrısı

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, elektrik dağıtımının kamulaştırılması gerektiğini belirtti. Ulusal Kanal'a konuşan Arslan, "Su, elektrik, taşımacılık yani temel hizmetlerin asla ve asla özelleştirilmemesi lazım" dedi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, elektrik dağıtım şirketlerinin kârına kâr kattığını belirtti, özelleştirme politikasını eleştirdi:

- Hak-İş olarak baştan itibaren kamu hizmetlerinin özelleştirilmesine her zaman mesafeli bu konuda çeşitli endişelerimizi paylaştık.

Yüksek elektrik faturaları vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Bu durum özel şirketlerin elinde olan elektrik dağıtımının kamulaştırılmasını gündeme getirdi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, ''Biz hep şunu dayattılar neoliberalizm yeni dünya düzeni devleti küçülttü kamuyu küçülttü. Aslında bunu dayatan şirketlerin bulunduğu devlet bunu yapmadılar.'' dedi.

Toplumun her kesiminden yükselen kamulaştırma talebine emek cephesi de katıldı. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı. Arslan, temel hizmetlerin kesinlikle devletin elinde olması gerektiğini vurguladı:

- Su da elektrikte taşımacılıkta temel hizmetler asla ve asla özelleştirilmemesi lazım. İmtiyaz olsa hepsine karşı çıkmak lazım. Elektrik dağıtım şirketlerinde de benzer durum var. Türkiye bunu süratle çözmesi lazım. Elektrik dağıtım şirketleri sadece kazanç peşindeler.
# türkiye # ulusal kanal # son dakika # elektrik # dünya # Devlet # Ulusal # hak iş # kamulaştırma # Mahmut Arslan