CHP Genel Başkan Yardımcısı Kemalizm'e "ırkçılık" dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın’ın ‘Sağ Kemalizm’ adlı eski bir makalesinde Kemalizm'i hedef alan skandal ifadeleri ortaya çıktı. Taşkın, Tanıl Bora’yla yazdığı makalede Kemalizm için; ‘en başından beri dışlayıcı’, ‘ırkçılığa yatkın’, ‘azınlıklarla ve farklı etnik kimliklerle bir arada yaşama meselesini çözememiş’, ‘Kürt sorununda ırkçı yanı ortaya çıktı’ gibi nitelemeler kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın ve Tanıl Bora'nın yazdığı "Sağ Kemalizm" makalesinde skandal ifadelere yer verildi.

Yüksel Taşkın, Kemalizm için; ‘en başından beri dışlayıcı’, ‘ırkçılığa yatkın’, ‘azınlıklarla ve farklı etnik kimliklerle bir arada yaşama meselesini çözememiş’, ‘Kürt sorununda ırkçı yanı ortaya çıktı’ gibi nitelemeler kullandı.

Taşkın’ın CHP Genel Başkan Yardımcısı olması nedeniyle Kemalizm'i hedef aldığı skandal makale yeniden gündeme geldi:

- Kemalizm baştan beri dışlayıcıdır. Kemalizm azınlıklarla ve farklı etnik kimliklerle bir arada yaşama meselesini çözememiştir. Azınlıkların Türkiye’den gitmesiyle vatan ve millet olunabileceği vurgusuna sahiptir. Kemalizm’in dışlayıcı bir etnik milliyetçiliğe ve ırkçılığa kayabilme potansiyeli var. Özellikle uluslararası meseleler devreye girip de korku ve sıkışma yaşandığında ya da Kürt sorununda sıkıştığında Kemalizm’in ırkçı tarafı ortaya çıkıyor.

Yüksel Taşkın 2014 yılında da katılmış olduğu bir programda, CHP'nin tasfiye edilip, HDP gibi yapılarla bir araya gelinebilecek bir ortamın oluşması gerektiğini söylemişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirdiği Taşkın, FETÖ'nün Ergenekon ve Balyoz kumpas davalarının tetikçisi Taraf Gazetesi'nde yazarlık yapmıştı.

# chp # türkiye # fetö # hdp # ergenekon # Vatan # Balyoz # kumpas # ırkçı # Kemalizm