ICRYPEX TOSFED'in ana sponsoru oldu

Kripto para piyasasının güçlü oyuncularından ICRYPEX, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun (TOSFED) ana sponsoru oldu. Toplantıda, ana sponsorluk anlaşmasının süresinin 3 yıllık olduğu açıklandı.

Haber: Ülkühan Sercan Doğanbey - Kamera: Melik Nacar

ICRYPEX ve TOSFED'in ana sponsorluğunun açıklandığı basın toplantısına TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, TOSFED Başkan Vekili Nisa Ersoy, ICRYPEX Üst Yöneticisi Gökalp içer ve ICRYPEX Genel Müdürü Ezgi İçer ile davetliler katıldı.

TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, aynı vizyonu paylaştıkları bir şirketle iş birliği yapmalarının kendileri için çok kıymetli olduklarını söyledi. Üçlertoprağı, Sponsorluklara büyük önem verdiklerini belirtti:

- En büyük başarımız sporumuzla, bakanlığımızı, devletimizi barıştırmak oldu. Bakanlığımızdan, aldığımız destekle sporun fonlanması çok önemliydi. Uluslararası sporcularımıza, ulusal ve mahalli kulüplerimizin tamamına nakdi destek yapılması çok önemliydi. 2015’ten bu yana aldığımız tüm sponsorlarımızla yolumuza devam ediyoruz. Bu sponsorluk bedelinin bir kısmı kulüplerimize, bir kısmı yurt dışında yarışan sporcularımıza, bir kısmı da organizasyonlar ve sosyal sorumluluk projelerine aktarılacak.

TOSFED Başkanı, Formula 1’le ilgili gelen bir soruya ise, “TOSFED olarak her zaman hazırız. Son yapılan iki yarış FIA tarafından çok iyi puan aldı ancak şu an için bir gelişme yok.” yanıtını verdi.

İstanbul'daki Formula 1 pistini kullanamadıklarını da aktaran Eren Üçlertoprağı taleplerini dile getirdi:

- Bu ülke, bu devlet çok büyük bir vizyonla oraya müthiş bir pist kazandırdı. Maalesef biz kullanamıyoruz, kimse kullanamıyor. En büyük hayalimiz yönetim olarak bir gün oranın tekrar spora ve sporcuya kazandırılması. Ulusal ve uluslararası yarışlar yapılması. Bir haftalık organizasyonlar değil de milli sporcularımızın bu işin sahibi sporculara oranın tekrar teslim edilmesi. Orayı altyapı tesisi olarak kullanarak belki uzun vadeli Formula 1 sözleşmesi yaparak orayı spora kazandırmak istiyoruz. Bir gün oranın sporun gerçek sahibi sporculara ve federasyona devredilmesini umuyorum. Buranın bakanlığımız himayesinde kullanılması en doğrusu olacaktır.

2022 sezonunda 19 şehirde yüz binlerce seyirciye ulaşmayı hedefleyen TOSFED'in bu sponsorluk anlaşması Türk otomobil sporları tarihinde bir dönüm noktası oluşturuyor. TOSFED tarihindeki ilk ana sponsorluk anlaşması olarak duyurulan anlaşma geleceğin sporcularının yetişmesi adına büyük değer taşıyor.

Sponsorluk anlaşması hakkında görüşlerini bildiren ICRYPEX CEO'su Gökalp İçer, Sponsorluk anlaşmasını, ''Geleceğin sporcularını yetiştirmek için tarihi bir adım'' olarak değerlendirdi ve anlaşmanın otomobil sporlarına önemli bir değer katacağını belirtti:

- ICRYPEX olarak Türk sporunu ve özellikle otomobil sporlarını desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün TOSFED ile imzaladığımız bu tarihi anlaşma ülkemizin otomobil sporlarına önemli bir değer katacak. Euroformula Open serisinde desteklemeye başladığımız Cem Bölükbaşı'nın bugün Formula 2 serisinde yarışıyor olması bu desteklerin önemini gösteriyor. Cem'in hikâyesi gibi yeni hikâyelerin yazılması için en başta TOSFED'in desteklenmesi gerekiyor. Türkiye'nin otomobil sporlarındaki başarılarını görmek için ICRYPEX olarak TOSFED'i desteklemekten, ana sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz ve bu destekleri sürdüreceğiz. 2022 Ulusal Yarış Takvimi'nin tamamına verdiğimiz bu desteğin yıllar sonra yeni başarı hikâyelerinin oluşmasında öncü olacağına inanıyoruz. Başta TOSFED olmak üzere anlaşma sürecinde emeği geçen tüm yöneticilerimiz teşekkür ediyor, bu sezon ICRYPEX desteğiyle pistte olacak sporcularımıza başarılar diliyorum.

ICRYPEX’in farklı spor branşlarıyla da sponsorlukları bulunuyor. İçer ise bu durumla gurur duyduklarını belirtti.

# istanbul # türkiye # milli # türk # haber # destek # oldu # Ulusal # Başkan # Kripto para # son # kripto # altyapı # fıa # TOSFED # Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu