Ukrayna yine sivilleri hedef aldı

Ukrayna bu kez Donetsk'teki yerleşim yerine füzeyle saldırdı. 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili açıklama yapan Donetsk Halk Milisi Sözcüsü, Zelenskiy yönetiminin bölgede tahliye yapılacağını duyurduğunu, daha sonra ise Toçka-U füzesiyle provokasyon yaptığını vurguladı. Bir açıklama da Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov'dan geldi. Rusya'ya yönelik suçlamaları reddeden Peskov, "Toçka-U roketleriyle saldıran Rusya değildi, elimizde bu silahlardan yok." dedi.

Ukrayna Toçka-U füzesiyle Donetsk'teki Kramatorsk yerleşim yerine saldırdı.

Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin, 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili konuştu. Puşilin, Kramatorsk tren garına yönelik füze saldırısını Kiev rejimi tarafından işlenen savaş suçu olarak niteledi.

Puşilin, "Bu gerçekten vahşice bir provokasyon, Kiev rejimi tarafından işlenen yeni bir savaş suçu. Kiev rejiminin bu insanları kendi vatandaşları olarak görmediği bizim için aşikar. Bu saldırı, Ukrayna ordusunun son provokasyon olmayacak. Benzer askeri suçlara karşı koymak için mümkün olduğunca hazırlıklı olmamız gerekiyor" dedi.

Donetsk Halk Milisi Sözcüsü Eduard Basurin, Zelenskiy yönetiminin bölgede tahliye yapılacağını duyurduğunu, daha sonra ise Toçka-U füzesiyle provokasyon yaptığını vurguladı.

Rusya Savunma Bakanlığı ise "Rusya'nın Kramatorsk saldırısına karıştığı" yönündeki iddiaları yalanladı.

Rus silahlı kuvvetlerinin Kramatorsk şehrinde herhangi bir operasyon düzenlemediği belirtildi. Açıklama "Toçka-U taktik füzelerinin yalnızca Ukrayna silahlı kuvvetleri tarafından kullanıldığını özellikle vurguluyoruz."ifadeleri kullanıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov Ukrayna’daki hedeflere yönelik havadan yüksek hassasiyetli roketler kullandıklarını söyledi.

Zelenskiy yönetiminin saldırısına ilişkin bir açıklama da Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov'dan geldi. Rusya'ya yönelik suçlamaları reddeden Peskov, "Toçka-U roketleriyle saldıran Rusya değildi, elimizde bu silahlardan yok." dedi.

Peskov, “Askeri güçlerimiz bu tip roketler kullanmıyor, bunun yanında Kramatorsk’ta bugün Rusya ordusu tarafından hiçbir askeri görev gerçekleştirilmemiştir ya da gerçekleştirilmesi planlanmamıştır” vurgusu yaptı.

# rusya # Ukrayna # açıklama # son # görev # kiev # Zelenskiy # tren garı # Donetsk # silahlı kuvvetleri # Kramatorsk # toçka-u # askeri güç