Yeni Torba Kanun için harekete geçildi

Hükümet, Ramazan Ayı içinde yasalaşması gereken acil düzenlemelerle ilgili harekete geçti. Torba kanun teklifinde milyonlarca emeklinin beklediği bayram ikramiyesi de yer alacak. Toplantılarda, bayram ikramiyesinin 2 bin lira olması yönünde görüşlerin dile getirildiği öğrenildi.

Milyonlarca emeklinin beklediği ikramiye haberi için düğmeye basıldı.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu, son torba teklif üzerindeki çalışmaları yeni bitirmişken, bakanlıkların acil talepleri üzerine yeni bir torba teklif üzerinde çalışma yapıldığı ortaya çıktı.

Hükümetin, Ramazan Ayı içinde yasalaşması gereken acil düzenlemeler için torba kanun teklifini Meclis gündemine getirmeye hazırlandığı öğrenildi. Çok sayıda bakanlık, kendisi için önemli ve acil bulduğu düzenlemelerin pakete girmesi için uğraşırken, en ilgi çeken planlama ise emekli ikramiyesi oldu.

Teklifler arasında emeklilerin bayram ikramiyesinin her yıl otomatik olarak arttırılması da bulunuyor. Bunun için yasal düzenleme yapılarak, “Her yıl enflasyon oranında arttırılır” hükmünün konulması planlanıyor.

Bu konuda Maliye Bakanlığı ve AK Parti’nin ekonomi kurmaylarının bir çalışma yaptığı belirtildi. Düzenlemenin bütçeye maliyeti hesaplanıyor.

Toplantılarda, bayram ikramiyesinin 2 bin lira olması yönünde görüşlerin dile getirildiği öğrenildi. Maliyetin çok yüksek olacağının iddia edilmesi üzerine, bunun bir kurala bağlanması ve her yıl otomatik bir artış yapılması önerisi değerlendirildi. Bu görüş daha fazla ağırlık kazandı.

Enflasyon oranında artırılırsa, bu Ramazan Bayramı'nda bin 100 lira olan ikramiye tutarı, bin 500 civarına yükselecek. Tartışmaları bitirmek için düzenlemenin yasayla yapılması ve hazırlanan torba teklifin içine konulması önerildi. Böylece her yıl ayrı bir düzenleme yapılmasına gerek kalmayacak.

# parti # ekonomi # emekli # enflasyon # oldu # çalışma # son # ramazan # düzenleme