Mariupol’de camide mahsur kalan Türkler kurtarıldı

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyonu devam ediyor. Rus ordusu, Mariupol’de 400’e yakın yabancı paralı askeri kuşatma altına aldı. Bir camide rehin tutulan 150’den fazla Türk vatandaşı, Rus güçlerinin operasyonuyla kurtarıldı.

Haber: Ufuk Tuğlu

Rusya’nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna’ya operasyonu devam ediyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, Maripoul’deki bir camide mahsur kalan 150'den fazla Türk'ün kurtarıldığını duyurdu.

Bakanlık, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine düzenlenen kurtarma operasyonunda, sivilleri rehin tutan ve aralarında yabancı paralı askerlerin de olduğu 29 militanın da öldürüldüğünü bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Maripoul’deki Azovstal fabrikasında 400’e yakın yabancı paralı askerin Rus ordusunda kuşatma altına alındığını söyledi. Konaşenkov, “bunların çoğu Avrupa ve Kanada vatandaşları. Daha fazla direniş olması durumunda, hepsi yok edilecek” ifadelerini kullandı.

Kiev’de hedeflerin füzeler ile vurulmaya devam edildiğini belirten Sözcü Konaşenkov, Brovary’de bir silah fabrikasının imha edildiğini belirtti.

# türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # cumhurbaşkanı # türk # haber # Kanada # nato # cami # kiev # silah fabrikası # İgor Konaşenkov # mariupol