Kılıçdaroğlu yine FETÖ'yü gizlemeye çalıştı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hrant Dink Vakfı’nı ziyaret etti. Ziyaret sonrası konuşan Kılıçdaroğlu, mahkeme kararlarına rağmen Hrant Dink’in katilinin FETÖ olduğunu gizlemeye çalıştı. ''Katiller henüz bulunamadı'' diyen Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün ''devlet içindeki karanlık güç odakları'' propagandasına da destek verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hrant Dink Vakfını ziyaret ederek, vakfın Başkanı Rakel Dink ile görüştü.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde bazı karanlık güç odakları ile mücadele edeceklerini ve mağdurlarla helalleşeceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, mahkeme kararlarına rağmen Hrant Dink’in katilinin FETÖ olduğunu gizlemeye çalıştı. ''Katiller henüz bulunamadı'' diyen Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün ''Devlet içinde karanlık yapılar var'' propagandasına da destek verdi:

- Hrant Dink'in, tetikçisi hapiste ama gerçek katiller henüz aydınlığa çıkarılmadı, henüz bulunmadı. Eğer siz 'karanlık güç odaklarıyla mücadele edeceğim' diye yola çıkıyorsanız gerçek katillere ulaşmalısınız ve onları bulmalısınız. O zaman bu toplumda biz helalleşme düzeyine gelmiş oluruz, helalleşebiliriz.

Gazeteci Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de katledilmesi, Türkiye'nin FETÖ Gladyosu eliyle felakete sürüklendiği olaylardan biriydi. Cinayetin Ergenekon kumpası dosyasına bağlamak için işlendiği daha sonraki FETÖ'ye karşı soruşturmalarda kayıtlara geçti.

Devletin özellikle 15 Temmuz 2016'dan sonra FETÖ'nün üzerine yürümesiyle, yıllarca sürüncemede bırakılan cinayet davası da aydınlatıldı. FETÖ’cü Eski Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer, ''tasarlayarak kasten öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

# chp # türkiye # fetö # açıklama # ergenekon # Hrant Dink # kılıçdaroğlu # mahkeme # Gladyo # katil