CHP KHK'lıların umudu oldu

Cumhuriyet Halk Partisi, PKK ve FETÖ'den ihraç edilen KHK'lılara umut dağıtmaya devam ediyor. KHK'lı Platformları Birliği Sözcüsü Münir Korkmaz, CHP'nin düzenlediği buluşmalar sayesinde meşruluğumuz arttı. dedi. Korkmaz ayrıca CHP'nin çalışmaları ile 35 ildeki platform sayılarının da 67'ye çıktığını belirtti.

KHK'lı Platformları Birliği Sözcüsü Münir Korkmaz, FETÖ ve PKK iltisakı nedeniyle kamu kurumlarından ihraç edilen KHK'lıların kurduğu KHK TV'ye konuştu.

CHP'nin KHK'lılara umut olduğunu belirten Korkmaz, düzenlenen buluşmalar sayesinde meşruluklarının arttığını söyledi. "CHP bize motivasyon kaynağı oldu" dedi:

- Daha önce meşruiyet sorunu yaşıyorduk, sadece HDP ile bir araya gelebiliyorduk. CHP'nin düzenlediği buluşmalar sayesinde meşruluğumuz arttı. Partiler tarafından muhatap kabul edilmek, KHK'lılar açısından moral motivasyon kaynağı oldu. Biz taleplerimizi çok net söylüyoruz. Nedir onlar? KHK'lar tüm sonuçlarıyla birlikte iptal olsun, biz işimize geri dönelim.

Korkmaz CHP'nin destekleri ile 35 ildeki platform sayısının da 67'ye çıktığını belirtti:

- Biz bu toplantılara başladığımızda 35 ilde platformlarımız vardı. Ne zaman ki CHP'yle toplantılara başladık hem platform sayımız 67 ile yükseldi hem de platformla yeni yeni insanlarla görüşmeye başladık. Eskiden biz partilerle görüşmek için çabalıyorduk şimdi onlar bizimle görüşmek için çağrı yapıyorlar. Bunlar her ne kadar CHP'nin toplantıları olsa da KHK Platformları orada özne. Orada ne konuşacağımıza dair inisiyatifimiz var. Karşılıklı görüş alışverişimiz var. Onlar bizi tanıyor. Bu toplantılar bizim için fırsat.

KHK Platformları Birliği Sözcüsü, son toplantının ardından çekilen 'Aile Fotoğrafı'nı da yorumladı. CHP'nin FETÖ ve PKK bağı nedeniyle ihraç edilenleri sakıncalı görmediğini ifade etti:

- Toplantı katılımcılarıyla, CHP'li milletvekilleri, il başkanları bizimle fotoğraf veriyor. ‘Sizi sakıncalı insan olarak görmüyoruz' diyorlar.

''Geldiğimiz durumdan memnun musunuz?'' sorusuna ise Korkmaz, 6'lı ittifaka seslenerek; ''iktidar olmak için KHK'lılara destek verin'' mesajı verdi.

Öte yandan PKK ve FETÖ bağlantıları nedeniyle kamu görevlerinden ihraç edilen KHK'lılara CHP dışında DEVA Partisi de destek veriyor.

KHK TV'ye konuşan Nurcu Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, 6'lı ittifak ve HDP'ye destek çağrısı yaptı. En çok KHK'lının HDP'de olduğunu söyleyen Güleçyüz, HDP'nin de KHK'lılara daha fazla destek vermesi gerektiğini söyledi.

# chp # fetö # pkk # hdp # milletvekili # asya # oldu # khk # son # Partisi # cumhuriyet halk partisi # khk tv # KHK Platformları Birliği