HDP'li Sancar'dan Millet İttifakı'na uyarı

PKK'nı siyasi uzantısı HDP, Macaristan seçimlerini örnek göstererek Millet İttifakı’na hem birlik çağrısı hem de uyarı yaptı. “HDP’nin olmadığı yerde güçlü alternatif olmaz” diyen HDP Eş Başkanı Sancar, iktidarı değiştirmek için yüzde 60'ı hedeflemek gerektiğini söyledi.

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, Millet İttifakına, Macaristan'da yapılan genel seçimleri örnek gösterdi, ortaklarına 'birlik' çağrısı yaptı:

- Macaristan örneği Türkiye’ye ne kadar benzer ne kadar benzemez ayrıntılara girmeyeyim fakat orda da işte partiler birleşti, sonuçta halkın önüne demek ki inandırıcı bir seçenek sunamadılar ki halkı ikna edemediler.

"HDP'nin olmadığı yerde güçlü alternatif olmaz" ifadelerini kullanan Sancar, " muhalefet yanlış yapmamalı" diyerek ittifak ortaklarını uyardı. Sancar, İktidar için yüzde 60'ı hedeflemek gerektiğini söyledi:

- Bizim olmadığımız bir denklemde, Erdoğan'ın karşısına güçlü bir alternatif çıkarmak mümkün değil. Bu iktidarı göndermek için yüzde 60'a yakın bir hedef koymanız gerekiyor. Biz yüzde 15'i kendimize baraj ve çıta olarak belirledik. Diğer muhalefet partilerine de müzakere çağrıları yaptık. Muhalefet yanlış yapmamalı.
# türkiye # erdoğan # pkk # hdp # millet ittifakı # muhalefet # macaristan # baraj # müzakere # mithat sancar