Bakan Soylu’dan Kılıçdaroğlu'na dört soru

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Ses ver Kılıçdaroğlu” başlığı altında 4 soru yöneltti. “ABD Merkez Kuvvetler Komutanı'nın göreve gelir gelmez YPG terör örgütü elebaşı Ferhat Abdi Şahin ile görüşmesini hatırlatan soylu, ortaklarından onay almadan herhangi bir görüş beyan edecek misin?” diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında karşılıklı tartışma devam ediyor. Kılıçdaroğlu’nun Soylu ve hükümete sığınmacılarla ilgili yönelttiği soruları afiş yaptırarak CHP Genel Merkez binasına astırmasına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yanıtı Twitter’dan verdi.

Kılıçdaroğlu’nun 4 sorusuna Soylu 4 soru ile yanıt verdi. Soylu “Ses Ver Kılıçdaroğu” başlıklı paylaşımında HDP milletvekili Musa Piroğlu’nun açıklamalarından ABD'nin YPG elebaşı Ferhat Abdi Şahin ile görüşmesine, altılı masadaki mutabakat metninin bir büyükelçiye düzelttirildiği iddiasından 15 Temmuz öncesi FETÖ elebaşının talimatlarını alıp genel merkezden telefon açılması ile ilgili sorular yöneltti:

- Abisi terörist olan ortağın HDP Milletvekili Musa Piroğlu'nun Türk polisine hakaretine tepkin olacak mı?
- ABD Merkez Kuvvetler Komutanı'nın göreve gelir gelmez YPG Terör Örgütü Elebaşı Ferhat Abdi Şahin ile görüşmesi hakkında, ortaklarından onay almadan herhangi bir görüş beyan edecek misin?

İçişleri Bakanı Soylu, 6’lı masanın güçlendirilmiş parlamenter sistem metninin bir büyükelçiye düzelttirmek için gönderildiği bilgisini yeniden gündeme getirdi. Soylu, 15 Temmuz gecesine gönderme yaptı:

- Altılı masa sonrasında imzalanan mutabakat metnini, partideki eski bir büyükelçi ile AB ülkelerinden bir büyükelçiye düzelttirmek için gönderdin mi? Ortaklarının bundan haberi var mı?
- 15 Temmuz öncesi FETÖ elebaşının talimatlarını muayenehanede alıp Parti Genel Merkezi'nden telefonu açtın mı?

Sığınmacılar üzerinden hükümete yüklenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise hükümet ve Soylu’ya “ya cevap ver ya hesap ver” diyerek 4 soru yöneltmişti.

# chp # abd # amerika # fetö # pkk # terörist # hdp # YPG # terör # 15 temmuz # türk # terör örgütü # kılıçdaroğlu # soylu # altılı masa