Özdağ şimdi de BM verilerine sığındı

Sığınmacılarla ilgili kışkırtıcı sözleriyle tepki çeken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan yeni açıklamalar geldi. İçişleri Bakanlığı'nın sığınmacılarla ilgili verilerinin doğru olmadığını iddia eden Özdağ, Birleşmiş Milletlerin sunduğu verileri savundu. Özdağ, partisinin iktidarında ABD ile iş birliğinin olacağını da ekledi.

İçişleri Bakanlığı'nın sığınmacılarla ilgili verilerinin yalan olduğunu öne sürdü, Birleşmiş Milletlere sığındı.

Sığınmacılarla ilgili kışkırtıcı sözleriyle tepki çeken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yaşanan tartışmalara yönelik yeni bir açıklama yaptı. Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesinin sorularını yanıtlayan Özdağ, İçişleri Bakanlığı'nın ülkesine dönen Suriyeli sığınmacılarla ilgili verilerinin doğru olmadığını iddia etti. Özdağ, Birleşmiş Milletlerin verilerinin ise doğruluğunu savundu.

Özdağ, "parti programında yazan Suriye, Irak ve Türkiye parçalamak isteyen ABD ile "Ortadoğu'da müttefik olarak ortak noktada buluşacağız" ifadesi ile ilgili soruyu da yanıtladı:

- ABD mevcut tutumunun Türkiye menfaatleri aleyhine politikalar olduğunu biliyoruz. Bırakın nasıl buluşabileceğimizi bir gösterelim. Eğer ABD Türkiye'nin menfaatlerini kabul etmezse ki uzun yıllardan beri etmiyor çünkü kabul ettiremiyorlar. Biz Zafer Partisi olarak kabul ettirebilecek dış politikayı izleyeceğimizi düşünüyoruz.

Diğer yandan Özdağ, partisinin bir heyetinin sığınmacı sorununa çözüm için Şam hükümeti ile temasa geçeceğini de söyledi.

# abd # türkiye # vatan partisi # ulusal kanal # içişleri bakanlığı # bm # aydınlık gazetesi # Ulusal # aydınlık # Birleşmiş milletler # ortadoğu # Partisi # ümit özdağ # sığınmacı # kanal # Zafer Partisi