Beyin egzersizi cihazı çocuklarda dikkat sürelerini uzattı

Malatya'da, 5 test ve 5 egzersiz cihazı geliştirildi. İnönü üniversitesinde geliştirilen bu cihaz ile 300 çocuğa test yapıldı. Çocuklarda konsantrasyon süresinin uzadığı görüldü.

Malatya'da İnönü Üniversitesi'nde beyin egzersizine katkı sağlayan bir cihaz geliştirildi. 5 test ve 5 egzersiz cihazı ile egzersiz yapan çocuklarda konsantrasyon süresi uzadı, karar verme ve reaksiyon hızlarında iyileşme gözlemlendi.

Doç. Dr. Fatih Bulut'un üniversitede geliştirdiği 5 test ve 5 egzersiz cihazıyla, 3 yıl boyunca ailelerinden izin alınan 300 çocuk üzerinde araştırma yapıldı.

 Çocuklar, eğlenerek egzersiz yaparken cihazlarda hareket halindeki ışığı, makinenin belirlediği farklı noktalara gelince butona basarak durdurmaya çalıştı. Hareket halindeki ışığı cihazın son bölümünde veya sona en yakın yerde durduran çocuk, puan topladı.


Üretilen cihazların okullarda kullanılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmeler yapılıyor. İlerleyen süreçte bir proje okulunda cihazların öğrencilerle buluşturulması planlanıyor.