Çinli Geely şirketi Aston Martin’in 7,6’lık hissesini aldı

Çinli otomotiv şirketi Geely, Aston Martin’in hisselerini aldığını duyurdu. Asya’lı şirket, 654 milyon sterlin, yani yaklaşık 13 buçuk milyar TL karşılığında otomobil firmasının yüzde 7.6’lık hissesini bünyesine katmış oldu.

Çinli Otomotiv şirketib bünyesine bir otomobil firmasının hisselerini daha kattı. İngiliz otomobil üreticisi Aston Martin’in yüzde 7,6’lık hissesi artık Geely şirketine ait. Bu hisse için ödenen para 654 milyon sterlin, yani yaklaşık 13 buçuk milyar TL.

Oldukça şık tasarımlı otomobilleri ile tanıdığımız Aston Martin  son dönemde yeni yatırımlar adım atıyor. Yeni fonlara ihtiyaç duyan şirket, hisselerinin bir kısmını satışa çıkardı. Çinli Geely markası da Aston Martin’in ortağı oldu.

Şirket başkanı Lawrence Stroll  yüzde 18,3’lük payı ile Aston Martin’in en büyük hissedarı olmayı sürdürüyor. Suudi Kamu Yatırım Fonu da yatırım yaparak İngiliz şirketin yüzde 16,7’lik oranda hissesine sahip olmuştu.

Çin’in en büyük özel otomotiv şirketi olan Geely ; Volvo, Polestar , Lynk&Co , Zeekr , Lotus ve LEVC‘nin  şirketlerinin en büyük hissedarı.

Öte yandan Aston Martin bu yılın başlarında Racing Green  adlı yeni elektrikli otomobil stratejisini belirledi. Şirket bu doğrultuda ilk şarj edilebilir hibrit modeli olan Valhalla’yı 2024 yılının ilk çeyreğinde yollara çıkarmayı planlıyor. İlk tamamen elektrikli modelin ise 2025 yılında tanıtılması bekleniyor.

# Geely # çin # otomoil