Diyarbakır'da TÜBİTAK heyecanı: Genç bilim insanlarına ödül yağmuru

Diyarbakır'da "16. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Ödül Töreni" yapıldı Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır yapılan törende yaptığı konuşmada, “Türkiye'nin ikinci yüzyılına salondaki bu gençler imza atacak” dedi.

Diyarbakır’ın öğrencileri TÜBİTAK heyecanında buluştu.

16. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması Ödül Töreni yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törene katıldı.

Türkiye'nin gençlerden çok büyük işler beklediğini belirten Kacır, öğrencilerin uzay teknolojilerinde Türkiye'yi öncü ülkelerden biri yapacağını ve derin uzay yolculuklarına milli imkanlarla çıkaracağını ifade etti.

Türkiye'nin dört bir yanına bilim merkezleri kurduklarını aktaran Kacır, 81 ilde 100 Deneyap teknoloji atölyesi kurmak üzere yola çıktıklarını, bugün 81 ilde 120'den fazla Deneyap teknoloji atölyesi bulunduğunu bildirdi.

Törene, Vali Ali İhsan Su, Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

# Diyarbakır # tübitak