Musk'dan kullanıcılara uyarı: '' Takipçi sayınızın düştüğünü görebilirsiniz''

Twitter, platformdaki spam ve dolandırıcı hesapları temizledi. Kullanıcılara bilgi veren Twitter patronu Elon Musk, “takipçi sayınız azalabilir” dedi. Musk'ın kendi takipçi sayısı da azaldı.

Twitter'ı satın aldı, bot hesaplara karşı savaş açtı. Yeni CEO Elon Musk, Twitter'dan yaptığı paylaşımda kullanıcılara takipçi sayısı uyarısı yaptı.

Musk, yaptığı açıklamada, "Twitter, çok sayıda spam/dolandırıcı hesabı temizliyor. Bu nedenle takipçi sayınızın düştüğünü görebilirsiniz" ifadesini kullandı. Ancak Elon Musk, toplam kaç hesabın silindiğine dair bilgi paylaşmadı.

Elon Musk'ın bot hesapların silindiğini açıklamasının ardından kendi takipçilerinin de azaldığı görüldü. Şu anda 119.6 milyon takipçisi olan Musk’un hesabından 100 bin takipçinin azaldığı hesaplandı.

Elon Musk'ın Twitter hesabı halihazırda 120 milyon takipçiyle eski ABD Başkanı Obama'nın 130 milyon takipçili hesabının ardından en çok takip edilen ikinci hesap. Sosyal medya istatistiklerine göre Musk'ın takipçi sayısı Twitter'ı satın aldığı günden bu yana artmaya devam ediyor. Musk'ın 17 Ocak 2023 itibariyle en fazla takipçiye sahip kişi olması bekleniyor.

Ünlü milyarder, geçen hafta da, platformun günlük ortalama 259,4 milyon kullanıcıyla "aktif kullanıcı rekoru" kırdığını duyurmuştu.

# twitter # Elon Musk # ceo