Teknolojik atık gerçeği ne boyutta?

Kullandığımız teknolojik aletlerin zamanla ne olacağını hiç düşündünüz mü? Yapılan araştırmalara göre bu yıl 5,3 milyar cep telefonunun geri dönüştürülmeden çöpe atılacağını tahmin ediyor. Bu durum ise elektronik çöplerin 2030'a kadar yılda 74 milyon ton artacağı anlamına geliyor.

Yapılan araştırmalar, dünyada teknolojik aletlerin pek çoğunun geri dönüşümle değerlendirilmek yerine çöpe atıldığını ortaya çıkardı.

Uluslararası Atık Elektrikli ve Elektronik Ekipman Forumu, bu yıl 16 milyar cep telefonu kullanıcısı içinden 5,3 milyarının cep telefonunu çöpe atacağını tahmin ediyor.

Çamaşır ve tost makinelerinden tablet bilgisayarlara kadar çeşitli elektronik atık "dağının" 2030'a kadar yılda 74 milyon ton artacağı anlamına da geliyor.

İngiltere'de 5,63 milyar sterlin değerinde milyonlarca kullanılmamış ancak çalışan elektrikli eşyanın evlerde istiflendiği belirtiliyor.

Uluslararası Atık Elektrikli ve Elektronik Ekipman Forumu Genel Müdürü Pascal Leroy, geri dönüşümü kolaylaştırmak için bazı adımlar atılması gerektiğini belirtti. Süpermarketlere toplama kutularının konulması, yenileri teslim edildiğinde küçük kırık aletlerin verilmesi ve küçük e-atıkları iade etmek için posta kutularının kurulması gerektiğini belirtti.

# teknolojik alet # geri dönüşüm