Akkuyu Nükleer Santrali 2023'e hazır

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) devre alınması konusunda gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, beraberindeki TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Altunyaldız, komisyon üyeleri AK Parti milletvekilleri Fahri Çakır, Ahmet Çolakoğlu, İffet Polat, Osman Poyraz, Mehmet Erdoğan ve Hacı Özkan, CHP milletvekilleri Tahsin Tarhan ve Müzeyyen Şevkin, İYİ Parti Milletvekili Ayhan Altıntaş ile Akkuyu NGS'yi ziyaret etti.

Araçlarla sahayı gezen heyet, "seyir tepesi" olarak adlandırılan bölgeden çalışmaları inceledi.

Akkuyu Nükleer AŞ Kamu Kurumları ile İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Yönetici Direktörü Аleksei Frolov, Akkuyu NGS Yapı İşleri Direktör Yardımcısı Dmitry Romanets ile Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, çalışmalar hakkında bilgi verdikleri heyetin sorularını da yanıtladı.

TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Altunyaldız, gazetecilere, Akkuyu NGS'nin, şu anda dünyada aynı anda 4 ünitenin inşa edildiği tek santral olduğunu söyledi.

Akkuyu NGS'nin aynı zamanda dünyanın en büyük nükleer güç santrali inşaatı alanına sahip olduğunu belirten Altunyaldız, "Tüm 4 ünitenin inşaatı aynı anda devam ediyor. 2023'te Cumhuriyetin 100. yılında ilk ünitenin devreye alınabilecek bir aşama ve süreçte gittiğine dair bilgiler verildi. Bunun yanında diğer ünitelerin de birer yıl sonra devreye girebileceğine dair bilgiler aldık." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# Mersin # akkuyu ngs # Akkuyu Nükleer Güç Santrali # nükleer santral # hedef 2023 # mersin Akkuyu santrali