Bilgin'den işverene örgütlenme uyarısı: ''Her işlemin üzerine giderim''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de uyuşturucu kaçakçılığı ile ilgili video yayınlayan ve Meclis Genel Kurulu’nda 4 soru ile bazı iddialar sıralayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sosyal medya hesabından yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de uyuşturucu kaçakçılığı ile ilgili bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu, paylaşımında "Koca devleti, mafya bozuntularına ve kirli paralarına çamaşırhane yapanların, Allah bin belasını versin!" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’na yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, sosyal medya hesabından CHP lideriyle ilgili merak uyandıran bir paylaşım yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun biriyle el sıkıştığı fotoğrafı paylaşan Soylu, CHP Liderine "FETÖ’cülerin, PKK’lıların ve bilumum kaçkınların sözcüsü” diyerek seslendi. "4 sorunun 3'ü cevaplandı dördüncüsü de yarın. Bir de bizim soracaklarımızı bekle. Üzülüyorum ama Mansur, Akşener, Ekrem ellerini ovuşturacak." ifadelerini kullandı.

Fotoğrafta Kılıçdaroğlu'nun elini sıktığı ve pek çok kez makamında ağırladığı Hamza Güner’in uyuşturucu ticaretinden cezaevine girdiği ve yaralamadan çete üyeliğine pek çok suçtan soruşturma gördüğü ortaya çıktı.

Güner'in, Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce “uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama suçundan” cezaevine gönderildiği tespit edildi. Batman M Tipi Cezaevinde tutuklu bulunduğu 2020 yılında, infaz yasasına karşı başlatılan isyana katılmak ve yangın çıkararak kamu malına zarar verme suçlarından da dava edildiği belirlendi.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucuyla mücadaleyi hedef alan sözlerine bir tepki de Emniyet Genel Müdürlüğü’nden geldi. Emniyet Genel Müdürlüğünün açıklamasında, "Devlet umuruyla bağdaşmayan, açıkça fitne ve nifak içeren, terörle mücadele dahil tarihimizin en önemli başarılarına imza atan Emniyet Teşkilatımızı hedef alan iddiaların sürekli gündemde tutulmasını maalesef üzülerek izliyoruz." denildi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# vedat bilgin # Sendikalaşma # işçi # geçici işçiler