Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den Karayolları işçilerine kadro sinyali

Binlerce taşeron işçisi kadro bekliyor. Asıl işi yaptığı halde kadro bekleyen emekçilerin gözü Ankara'da gelecek haberde. Ulusal Kanal'a konuşan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, işçilerin kadro durumunun yaptığı işe göre belirleneceğini söyledi.

Kadro bekleyen emekçinin gözü kulağı Ankara'dan gelecek haberde.

Milyonlarca taşeron işçisi 2018 yılında yapılan değişiklikle kadroya geçmişti. Ancak Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nde taşeron olarak istihdam edilen işçiler başta olmak üzere yaklaşık 90 bin emekçi kadroya alınmadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili çalışma başlattı. Bakan Vedat Bilgin, çalışmanın Kasım ayında tamamlanarak önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a ardından da Meclis gündemine geleceğini belirtti.

Gözler şimdi taşeron çalışmasının kapsamında. KİT'lerdeki işçiler kadroya alınacak ancak asıl işi yaptığı halde kadroya alınamayan emekçilerin durumu ise merak konusu.

Belediyelerde, karayollarında, PTT'de taşeron olarak istihdam edilen işçiler de kadro bekliyor. Özellikle karayollarında taşeron olarak istihdam edilen emekçiler asıl işi yapıyorlar.

Karayollarının görev bünyesinde bulunan yolların bakımı, kış aylarında kar ile mücadelede de görev alıyor.

ASIL İŞİ YAPAN EMEKÇİLERE KADRO MÜJDESİ

İşçinin merakla beklediği konuyu Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile konuştuk. Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yapan Bilgin, bu konuda işçilerin yaptıkları işe göre bir çalışma olacağını belirtti.

- Orada yaptıkları işe göre bir durum söz konusu olacak. Yol yapımda makine kullanımında çalışıyor diyelim. Örneğin, Çanakkale Köprüsü yapılıyor. Taşerona yaptırıyor, bunlardan bahsediyorsanız bu işçiler çalışmamız dahilinde değil. Doğrudan karayollarında ise doğrudan karayollarının işini yapıyor ise onlar çalışmamızda olacak.

Ulusal Kanal'a konuşan Türk-İş'e bağlı Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar da anahtar teslim iş yapan karayolları işçilerinin kadro alınması gerektiğini belirtti.

Ağar, "Üyemiz olan işçiler karayollarında asıl işi yapıyor. Onların da mutlaka kadroya alınması gerekli" dedi.

# çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı # taşeron işçisi # vedat bilgin # Karayolları Genel Müdürlüğü