Eşi vefat etmiş kadınlara konut desteği açıklandı, şartlar neler?

Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yeni bir destek paketi açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı proje kapsamında, 2 bin 23 adet konut temin edileceğini, toplamda 607 milyon TL bütçe ile hane başına 300 bin lira destek verileceğini duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yeni bir desteği hayata geçireceklerini duyurdu.

 HAK SAHİPLERİNE BEDELSİZ KULLANIM HAKKI VERECEĞİZ

Projenin ayrıntılarını paylaşan Bakan Derya Yanık, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı kapsamında 2 bin 23 adet konut temin edileceğini, Toplamda 607 milyon TL bütçe ile hane başına 300 bin TL destek verileceğini açıkladı.


Eşi vefat etmiş ve sosyal yardım faydalanıcısı kadınlarımıza yönelik konut projesini hayata geçiriyoruz. Desteğimizi konut yapımı veya satın alma şeklinde iki farklı yöntemle gerçekleştireceğiz. Konutlar 80 metrekare olacak şekilde inşa edilecek. Konutların satın alınması durumunda ise bu özelliğe yakın olanlar tercih edilecek. Bakanlık olarak konut başına 300 bin TL destek verirken, ihtiyaç duyulan kaynak belediyeler ve hayırseverler tarafından karşılanacak. Konutların mülkiyeti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nın olacak. Hak sahiplerine bedelsiz kullanım hakkı vereceğiz.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da Bakanlar Kurulu sonrası bahsettiği projenin Osmaniye, Kahramanmaraş, Samsun ve Bingöl olmak üzere 4 ilde iş birliği protokolünün imzalandığını belirtildi.

Projenin hayata geçirilmesi için 67 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile arsa temini, proje çalışmaları, proje bütçesi için ilave ek kaynak noktasında protokol hazırlıklarına da devam ettiği kaydedildi.

# Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı # tayyip erdoğan # derya yanık