Esnaflardan yerli malı çağrısı: ''Tüm ürünlerde kullanmanın tam zamanı''

Türkiye ve Esnaf Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yerli malı kullanmanın ve tutumlu olmanın tam zamanı olduğunu vurguladı. Palandöken, milli ekonominin korunması için yerli üretim yelpazesinin artırılması gerektiğini de kaydetti.

Yerli malı haftası başladı. Esnaflardan yerli malı kullanma çağrısı geldi.

ESNAFLARDAN YERLİ MALI ÇAĞRISI

Türkiye ve Esnaf Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklama yaptı. Palandöken, ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemde yerli malı kullanmanın ve tutumlu olmanın tam zamanı olduğunu vurguladı:

- Pandemi sonrası tüm dünyada yaşanan enerji krizi, artan maliyetler ve yüksek enflasyon bize gösterdi ki tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli ürünleri tercih etmenin tam zamanı. Dünyanın ekonomik sıkıntı içerisinde olduğu bu dönemde bizlere düşen görev, her alanda öncelikli tercihimizi yerli üründen yana kullanmak olmalı. Paramız yurt dışında değil yurt içinde kalmalı.

”SÖZ SAHİBİ OLMAMIZI SAĞLAR”

Bendevi Palandöken, yerli malı kullanımının her geçen gün daha da arttığını kaydetti. Yapılacak çalışmalarla yerli üretimin yelpazesinin daha da genişletilerek artırılmasının milli ekonomi için çok büyük önemde olduğunu da kaydetti:

- Çünkü üretimin artması ve dışa bağımlılığın azalması bir ülkenin kalkınmasını, büyümesini ve uluslararası alanda söz sahibi olmasını sağlar. Bu kapsamda vatandaşlara ve esnafımıza düşen görev ise tarımdan hayvancılığa, tohumculuktan sanayiye, tekstilden teknolojiye kadar tüm ürünlerde öncelikle yerli üretimi tercih etmektir.

ESNAFLARDAN TASARRUF ÇAĞRISI

TESK Genel Başkanı, üretimin artmasıyla birlikte israfın da mutlaka önlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Palandöken, milli ekonominin korunması için yapılması gerekenleri de sıraladı:

- Tutumlu olma ve yatırım yapma alışkanlığı küçük yaşlarda edinilir. Çocuklarımıza daha okul sıralarından başlayarak tutumlu olma, para biriktirme ve israftan kaçınma gibi alışkanlıklar kazandırılmalı. Yerli malı kullanmayı teşvik edici kamu spotları oluşturulmalı. İhtiyaç fazlası alışverişten kaçınılarak elektrik, su gibi enerji ve doğal kaynakların israfı mutlaka önlenmeli.
# esnaf # TESK # bendevi palandöken # yerli malı # milli ekonomi # yerli üretim