TESK'den merdiven altı ürün uyarısı: ''Sağlığınızdan olmayın"

Gıda ürünlerindeki fahiş fiyat uygulayanları vatandaşı ucuz ürünlere sevk ediyor. Konuyla ilgili Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu'ndan açıklama geldi. Genel Başkan Bendevi Palandöken, "merdiven altı ürünlere karşı dikkatli olun sağlığınızdan olmayın" dedi.

MERDİVEN ALTI SATIŞA DİKKAT

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu fahiş fiyatlarla ilgili açıklama yaptı. Konfederasyon Genel Başkanı Bendevi Palandöken, merdiven altı fırsatçılara dikkat çekti. Palandöken, özellikle yılbaşı öncesi vatandaşları uyardı:

- 2023’e sayılı günler kala yılbaşı kutlamalarının vazgeçilmezi olan şarküteri ürünleri, kuruyemiş, pasta, tatlı, çikolata, şekerleme, cips vb. gibi ürünlerin alışverişi şimdiden başladı. Ancak bu yıl geçtiğimiz yıllara göre artan ürün fiyatlarıyla birlikte merdiven altı üretim korkunç boyutlara ulaşmış durumda. Vatandaşlarımız bu yılbaşında daha ucuza alışveriş yapayım derken merdiven altına yönelip sağlığından olmamalı.

Palandöken, Yılbaşında kaliteli ve güvenilir alışverişin adresinin mahalle esnafı olduğunu hatırlattı. Ucuz diye bilinmedik yerlerden alışveriş yapmanın doğru olmadığını belitti. Temizlik ve hijyen belgesi olan mahalle esnafının tercih edilmesi gerektiğini kaydedildi.

# TESK # Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken # merdiven altı