Türkiye büyüyor ama neden yoksullaşıyor? | Hakan Topkurulu değerlendirdi

Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Bürosu Başkanı Hakan Topkurulu, OID'nin açıkladığı istatistik üzerinden değerlendirme yaptı. Topkurulu, "Gerçekten büyüyoruz üretim artıyor ama bu vatandaşın cebine yansımıyor." dedi.

Hakan Topkurulu, OID'ın açıkladığı 2022 büyüme rakamları üzerinden gelişmelerin vatandaşın cebine nasıl yansıdığını anlattı. Dünya üzerinde büyümelerin olmasına rağmen pandemiden solayı geriye gidiş olduğunu söyleyen Topkurulu şunlar aktardı:

Bu yıl Cumhurbaşkanı “Türkiye yüzde 4-5 büyüyecek” diye açıkladı. Ama dünya da genel olarak eğilim, ekonomiler pandemiden sonra belli ölçüde büyüyor fakat genel olarak pandemi ve dolar sistemindeki geriye gidiş nedeniyle bir takım sorunlar var. Biz büyüyoruz aslında ama vatandaş büyümüyor. Gerçekten büyüyor muyuz biz? Yoksa bizi kandırıyorlar mı? Geçtiğimiz günlerde OIDS 2022 yılı büyüme rakamları ve harcanabilir gelir mantığı yani büyüdün ama bu gelir senin harcamalarını ne kadar etkiliyor gibi bir kapsamlı tablo yayınladılar. Gerçekten büyüyoruz üretim artıyor ama bu vatandaşın cebine yansımıyor.
# ekonomi # türkiye ekonomisi # hakan topkurulu