Ziraat Bankası Genel Müdürü Çakar: "Tarım kredilerinde takipteki kredi oranı yüzde 1'in altında"

Türkiye'nin 81 ilinden gelen çiftçilerle Tarım Ekosistemi Zirvesinde buluşan Alparslan Çakar "Ziraat Bankası'nın kullandırdığı tarım kredilerinden kaynaklı takipteki kredi oranı yüzde 1'in çok altında" olduğunu açıkladı.

Tarım sektörünün bileşenleri Ziraat Bankası'nın düzenlediği Tarım Ekosistemi zirvesinde buluştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı zirvede tarıma değer katanlar, sektörün geleceğini ve çözüm yollarını değerlendirdi.

Zirve İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Türkiye'nin dört bir yanından tarım temsilcilerinin katıldığı zirvenin açılış konuşmasını Ziraat Bankası Genel Müdürü Alparslan Çakar yaptı:

Ziraat Bankası'nın kullandırdığı tarım kredilerinden kaynaklı takipteki kredi oranı yüzde 1'in çok altındadır. Doğru zamanda ve doğru modellerle kredi kullandırıldığında bizim çiftçimiz borcunu her zaman ödemiştir. Bizim çiftimiz vefakardır ve sözünün eridir. Bu hep böyle olmuştur. Bundan sonra da böyle olacağına inancımız tamdır. Biz sizleri iyi günde ve zor günde de yalnız bırakmadık. Bundan sonra da bırakmayacağız.

Zirvenin önemini vurgulayan Çakar gelecek dönemde de tarıma desteği arttırarak sürdüreceklerini belirtti. Çakar, genç ve kadın çiftçilere verilen desteği rakamlarla açıkladı:

- Bankada hakikaten gençlerin ve kadınların tarımsal üretimde yer almalarını özellikle istiyoruz. Ülkemiz tarımı ve ülkemiz geleceği açısından bunun stratejik öneme haiz olduğu kanaatindeyim.

Katılımcılar düzenlenen 3 ayrı panelde konuştu. Panellerde genç çiftçiler, kadın çiftçiler ve tarıma değer katan sektör temsilcileri söz aldı.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alparslan Çakar Ulusal Kanal'a yaptığı açıklamada tarımına sunulan katkıları verilerle aktardı.

Çakar, üretim yapmak isteyenler için sınırın olmadığını söyledi. "Herkesi finanse edebilecek durumdayız" dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# Ziraat Bankası # Tarım # tayyip erdoğan