Kurban Bayramı yaklaşırken zincir marketlerin kurban kesim ve dağıtım hizmeti yeniden tartışma konusu oldu. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zincir marketlerin uyguladığı sistemin kurban ibadetinin ruhuna aykırı olduğunu söyledi.
Kurban Bayramı’nda etlerin doğru şekilde bölünmesi ve saklanması büyük önem taşıyor. Türkiye Kasaplar Odası, kurban etinin usulüne uygun kesilmesi, hijyen kurallarına uyulması ve hayvan refahına dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, vatandaşlar 2025 yılına ait kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başladı. 6-9 Haziran tarihleri arasında kutlanacak bayram öncesinde kurban pazarları hareketlenirken, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ortalama satış fiyatları da belli oldu.
Diyetisyen Gamze Söylemez, kurban etinin, hayvan kesildikten hemen sonra pişirilmemesi gerektiğini ve etin en az 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı öncesinde sosyal medya hesabından önemli bir paylaşımda bulundu. Kurban etinin tüketimiyle ilgili uyarı yapan Bakan Fahrettin Koca, "Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için daha faydalıdır." dedi.
Kurban Bayramı'na kısa süre kala kurban etlerinin nasıl muhafaza edilmesi gerektiğiyle ilgili uzmanlardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Peki kurban etlerinin bozulmaması için ne yapmak gerekiyor? Kesilen kurban etleri nasıl saklanır? Kurban etiyle ilgili püf noktalar neler? İşte ayrıntılar...
Sağlıklı bir şekilde sucuk tüketmek isteyenler kurban etini değerlendirerek kasap sucuğu yapabilir. Mangallardan ve yumurtayla beraber tüketilen en güzeli olan kasap sucuk tarifini sizler için derledik. Peki evde kasap sucuğu nasıl yapılır? İşte yanıtı...
Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı, kurban kesimi yapıldıktan sonra etlerin kesinlikle poşete koyulmaması gerektiğini söyledi.
Kurban Bayramı yaklaştıkça herkesin aklında aynı soru işareti yer alıyor. Taze kesilmiş et nasıl saklanır? Uzmanlar yeni kesilmiş et hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bunlardan biri diğeri ise Kurban eti kaç saat sonra tüketilmeli? sizler için bu yanıtları araştırdık.
Memorial Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Betül Merd, Kurban Bayramı'nda dikkat edilmesi gerekenleri anlatarak, "Et pişirilmesinde haşlama ve ızgara tavsiye ediliyor ama mangal tüketimi olmamasına dikkat edilmeli. Kolesterol açısından da yağlı etlerin doymuş yağ oranı çok yüksektir. O yüzden tüketmemiz gereken miktarları aşmamaya çalışmalıyız." dedi.
Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Osman Yardımcı, kesim yapıldıktan sonra etlerin kesinlikle poşete konulmaması gerektiğini söyledi. Yardımcı, geçen yıl kurban kesildikten sonra parçalanması ve muhafazasındaki yanlış uygulamalar nedeniyle yüzde 25'e yakın et zayiatı olduğunu kaydetti.
Aşırı mide şişkinliği varken kesilen hayvanların etlerindeki kötü kokular konusunda uyaran uzmanlar, anormal koku hissedilen etlerin, kızartma veya kaynatma sonucunda da kokusu gitmiyorsa tüketilmemesi gerektiğini kaydetti.