Ankara Büyükşehir köylüleri bir kez daha mağdur etti: Su kuyusu ile ekili arazileri talan etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi köylüleri bir kez daha mağdur etti. Önce fahiş su faturaları yüzünden çiftçiye ineğini sattırmıştı şimdi de tarlalarında su kuyusu arama faaliyeti ile ekili arazileri talan etti. Çiftçiler ise soluğu Polatlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, izin almadan Polatlı'ya bağlı Basri Mahallesi'ne kepçeleri soktu, çiftçilerin tapulu arazilerine su kuyusu açtı. Kendi tarlaları için bile su bulamayan köylüler ayaklandı

Sabah’ın haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi, kimseye haber vermeden ve izin almadan Polatlı'da çiftçinin merasına 200 metre derinliğinde su kuyusu açtı. Suyu taşımak için de vatandaşın tapulu tarlasında 20 km izinsiz kazı yaptı.

 “BU HUKUKSUZLUĞA DUR DENMESİ LAZIM”

Suyu sanayi bölgesine taşımak için tarlalar delik deşik edildi diyen Muhtar Davut Yavaş “Büyükşehir tarlalarımızı işgal ediyor” diyerek Polatlı Tarım Müdürlüğü’ne başvuru yaptı:

- Bu alanlar bize ait. Benim köyümün ve çiftçilerimin arazisi. İlçe tarıma ve savcılığa suç duyurusunda bulundum, kaymakamlığa başvurdum. Başkan Mansur Yavaş'ın başdanışmanına fotoğrafları attık. Dönüş yapmadılar. Meram bozuluyor. Meranın bozumunun ne demek olduğunu bunlar bilmiyor galiba? Resmen bu vatandaşa çökmektir. Bu hukuksuzluğa ve yolsuzluğa 'Dur' denilmesi gerekiyor. Muhtarlığımın gideceğini bilsem de bu işe dur diyeceğim.

 Ankara Büyükşehir Belediyesi daha önce de köylüye yüksek tarifeli su faturası gönderdiği için ineğini sattırmıştı.

# Ankara # çiftçi # Ankara Büyükşehir Belediyesi # su faturası # su # su kuyusu