CHP’li Aydın Belediyesi'nde usulsüzlük: 1.7 milyon lira kamu zararı

İçişleri Bakanlığı, CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun 2015’te 2.8 milyon liralık yazılım işini ihalesiz verdiği gerekçesiyle soruşturma izni verdi. Mülkiye müfettişi tarafından hazırlanan raporda 1 milyon 733 bin 872 lira kamu zararına yol açıldığı belirtildi.

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun danışmanlığını yapan FETÖ Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan ifadesinde Aydın Belediyesi ile ilgili usulsüzlükleri itiraf etti.

Konuya ilgili İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişleri tarafından hazırlanan raporda; Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015'te yapılan cadde, bulvar ve orta refüjlerin 12 aylık boyunca süpürülmesi işine ilişkin ihalede 144 bin 103 lira kamu zararına yol açıldığı belirtildi.

Raporda, İhalede sorumluluğu bulunan Başkan Özlem Çerçioğlu ile 12 belediye personeli hakkında soruşturma izin verilmesi gerektiği belirtildi.

Ayrıca 2017'de yapılan Aydın'da ana arterlerin temizliği işi ihalesinde de yüzde 237 daha pahalıya yapıldığına ve kamu zararına yol açıldığına dikkat çekildi. Raporda bu ihale ile ilgili Çerçioğlu ve 11 personele soruşturma izni verilmesi gerektiği belirtildi.

Raporda Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019'da yapılan kentsel temizlik işi için araç kiralama hizmet alım ihalesinde 1 milyon 945 bin 757 lira kamu zararına neden olunduğuna yer verildi ve soruşturma kapsamına şüpheli 10 kişinin daha eklenmesi gerektiğinin altı çizildi.

Ayrıca, bakanlık Aydın Akıllı Kent Otomosyon Sistemi ile ilgile ilgili 2.8 milyon liralık yazılım alım işini ihalesiz verdiği gerekçesiyle Başkan Çerçioğlu hakkında soruşturma izni verdi.

# Özlem Çerçioğlu # Aydın Büyükşehir Belediyesi # aydın