Netflix yine Türkiye’yi hedef aldı: O bölgeyi Ermenistan olarak gösterdi

Amerikan merkezli Netflix, yine Türkiye’yi hedef aldı. Platformda gösterime giren bir dizinin ilk bölümünde Türkiye bölünmüş olarak gösterildi. Ekrana getirilen haritada Doğu Anadolu Bölgesi Ermenistan toprağı olarak sunuldu.

ABD her cephede Türkiye ile savaşıyor. Amerikan dijital yayın platformu Netflix, bir dizide Türkiye’yi bölünmüş gösteren harita yayınladı.

Bölünmüş Türkiye haritası “Pepsi, Jetim Nerede” adlı dizide ekran getirildi. Netflix’te 17 Kasım günü yayınlanmaya başlayan dizinin ilk bölümünü izleyenlerin karşısına Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesi Ermenistan toprağı olarak yansıtıldı.

Türk izleyiciler soysal medyada Netflix'e ve diziye tepki gösterdi. Tepki çeken haritaya ilişkin şu ana kadar Netflix'ten ya da dizinin yapımcılarından bir açıklama yapılmadı.

Netflix’in “The SPY” dizisinin 4. bölümünde de duvara asılı bir bölünmüş Türkiye haritası görülmüştü.

ABD merkezli Netflix’te yaşanan Türkiye karşıtı yapımlar yalnıza iki filmle sınırlı değil. Yabancı yapımlarda saldırgan karakterlere Türk ismi verilirken Türk yapımlarla da devlete ve orduya karşı açıktan savaş yürütülüyor.

Kulüp dizisinde genç cumhuriyetin “varlık vergisi” kararı ile Türkiye’yi azınlıkları ezen bir ülke olarak gösterildi. “Yakamoz s-245” adlı Türk yapımda da Türk Ordusu ve Deniz Kuvvetleri hedef alındı.

Türkiye ve Türk tarihine karşı birçok yapım ve sahnenin olduğu platformda FETÖ lideri Fethullah Gülen ise güçlü gösterildi. Netflix ayrıca aileyi hedef alan LBGT dayatmasının baş aktörleri arasında yer alıyor.

# netflix # abd # LGBT dayatması # doğu anadolu # Ermenistan # fethullah gülen