Dereköy'de vatandaşlar eylemde: Beşkonak kazandı sıra Dereköy'de...

Antalya’nın Korkuteli ilçesi Dereköy Mahallesinde vatandaşlar, tarım alanlarında kurulması planlanan kömür ocağına karşı. Topraklarında ihracat kalitesinde sebze-meyve yetiştiren, hayvancılıkla geçimini sağlayan çiftçiler, "tarım arazilerinde maden ocağı olmaz!" diyor. 

Onlar tarım alanlarında kurulmak istenen kömür ocağına karşı el ele verdi, ses yükseltti.

Antalya'nın Korkuteli ilçesi Dereköy Mahallesinde vatandaşlar, atadan dededen kalan tapulu arazilerine yönelik tehdide karşı 3 yıldır mücadele ediyor.

Korkuteli Barajını besleyen dört temel su kaynağından biri Dereköy'den geçiyor. Ve yine dört köyün tarım arazisi burada birleşiyor. Dünyanın dört bir yanına meyve sebze ihracatı yapılan bölgenin geçim kaynakları arasında hayvancılık da yer alıyor.

Dereköylü vatandaşlar, tüm bölgeyi doyuran topraklarında bu verim devam etsin istiyor. Üretimi bitirecek olan kömür ocaklarına karşı mücadelede ise kararlılar.

Antalya’nın diğer ucunda, Manavgat Beşkonak’ta aynı sorunla karşı karşıya kalan ve mücadelelerini zaferle sonuçlandıran yurttaşlar, Dereköylülere destek oldu. Kent merkezinde yaptıkları ortak basın açıklamasında projenin iptalini istediler.

Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Hakan Halim Okudan, “Beşkonak kazandı, sıra Dereköy’de” dedi.

# antalya # korkuteli # hayvancılık