Ankara'da adrese teslim ihale: CHP'li vekilden 62 milyon TL buğday

Sayıştay, Belediyelere yönelik 2021 denetim raporunu tamamladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 62 milyon TL’yi bulan buğday-arpa alışverişi de Sayıştay raporuna yansıdı. Söz konusu alımların olduğu şirketin CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’a ait olduğu ortaya çıktı.

Sayıştay, İl ve ilçe belediyeleri ile beldeler hakkında 2021 denetim raporunu yayımladı. Sayıştay raporunda öneri ve uyarılar yer aldı. O uyarılardan bir tanesi de Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne geldi.

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi ile CHP Tekirdağ milletvekili arasındaki 62 milyon TL’yi bulan buğday-arpa alışverişi Sayıştay raporuna yansıdı.

Çiftçiye hibe etmek için buğday tohumu alımı yapan ABB, daha uygun fiyata kooperatiflerden alabileceği buğdayı Tekirdağ merkezli Trakya Tarım ve Veterinerlik Ticaret şirketinden aldı.

İhalesiz adrese teslim alımdaki skandallar Sayıştay’ın raporunda tek tek anlatıldı. Rapora göre belediye, alımların Aygun’un ortağı olduğu şirketten yapılması için kooperatiflerden temin edeceği buğdaylarla ilgili “Rumeli buğdayı” ve “Maden buğdayı” şartı koydu.


Belediye tarafından 47 milyon TL verilerek alınan bu tohumları Türkiye’de üretme hakkına sahip tek şirket ise Aygun’un ortağı olduğu Tekirdağ merkezli Trakya Tarım ve Veterinerlik Ticaret Ltd. Şti

CHP’li Aygun’un şirketine aktarılan 47 milyon lira, arpa alımları ile birlikte toplamda 62 milyon liraya ulaştı.

# Ankara # Ankara Büyükşehir Belediyesi # buğday # Sayıştay