Antalya'da çiftçi kadınlar CKD zirvesinde buluştu: ''Adım adım üretenler iktidara''

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin başlattığı Üretim ve İstihdamda Kadın Zirvelerinin sonuncusu “Çiftçi Kadınlar Zirvesi” Antalya’da yüzlerce çiftçi kadını bir araya getirdi. Zirveyi CKD Kepez Özgürlük ve Konyaaltı şubeleri düzenledi. Antalya’nın farklı ilçelerinden gelen kadınlar salonlara sığmadı.

Tarlasını bahçesini, koyununu keçisini, ineğini buzağını, kovandaki arısını, evlerinde eşlerini bırakıp, rengarenk fistanları, yazmaları ile, kır çiçekleri gibi, bir üretim ordusu yola koyuldu. “Güç bizde, çözüm üretimde” dediler. Bu zirvede söz, üretimin bel kemiği, toprağın emekçisi, çiftçi kadınlarındı.

Bire bin veren toprağın, bire bin veren bilge kadınları… Tarımsal üretimde Türkiye’nin yükünün yarısı onların sırtında.

Kimi şiirle kimi kendi öyküsü ile en yalın dilde, derdini de, dermanını da anlattı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin başlattığı Üretim ve İstihdamda Kadın Zirvelerinin sonuncusu, “Çiftçi Kadınlar Zirvesi” Antalya’da yüzlerce çiftçi kadını bir araya getirdi. Bu zirve kadınların üretimdeki gücünü bir kez daha ortaya koydu. Acil talepleri ve çözümleri yetkililere duyurdu.

Antalya Tarım Konseyi, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Ulusal Strateji Merkezi’nin desteklediğiyle zirve, Büyükşehir Belediyesi Eğitim salonunda yapıldı. Kentin tüm ilçelerinden gelen toprağın emekçisi kadınlar salona sığmadı.

Az toprakta çok üreten tarımın başkentinden, Türkiye’de toprağa emek veren tüm üretenlerin haklı ve ertelenemez talepleri dile geldi. Çözüme ışık tuttu.

CKD Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, konuşmasında devletçilik vurgusu vardı.

Zirvenin ardından çözüme yönelik talepler, CKD Genel Merkezi tarafından rapora dönüştürüldü.

# Antalya # antalya # Cumhuriyet Kadınları Derneği # çiftçi # üretici