CHP'den metin itirafı: "O maddeler HDP için konuldu"

CHP ve İyi Parti’nin başını çektiği Altılı Masa, 9 maddelik hükümet programını duyurdu. Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nde PKK ve FETÖ’nün talepleri dikkat çekti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, Mutabakat Metnine özellikle HDP için konulan maddeleri tek tek itiraf etti.

Seçimlere yaklaşık 4 ay gibi kısa bir zaman kala, Altılı Masa aday belirsizliğini koruyarak Ortak Mutabakat Metni'ni kamuoyuna duyurdu. ABD ve Batının direktifleriyle hazırlanan metinde PKK ve FETÖ’nün talepleri yer aldı.

Mutabakat metni ile ilgili Halk TV yayınında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, bazı maddelerin özellikle HDP için eklendiğini itiraf etti. Taşkın, o maddeleri tek tek sıraladı.

FETÖ'nün Ergenekon ve Balyoz kumpasları döneminde, FETÖ’cü Taraf Gazetesinin yazarı olan Yüksel Taşkın, daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu tarafından CHP Genel Başkan Yardımcılığına getirilmişti.

Altılı Masa'nın mutabakat metninde, HDP için eklenen maddelerin yanı sıra terör örgütü FETÖ’yü sevindirecek ifadeler de yer aldı. Metinde 'Kayyum uygulamalarına son vereceğiz' denilirken KHK ile ilgili verilen vaat de dikkatlerden kaçmadı. Başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Altılı Masa genel başkanları, FETÖ ve PKK iltisakları nedeniyle kamudan el çektirilenlere yönelik geri dönüş vaadini sık sık dile getiriyordu.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, PKK ve FETÖ'nün taleplerini yer aldığı metni, Halk TV yayınında skandal sözlerle savundu. Babacan, “Avrupa bakacak, Türkiye’ye aferin diyecek” ifadesini kullandı.

Altılı Masa'nın 9 saat süren 11’inci toplantısından da herhangi bir aday ismi çıkmadı. Ali Babacan, aday açıklamasının bir kez daha ertelenebileceğini söyledi.

# chp # hdp # altılı masa