Ali Babacan, niyetini belli etti

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, Altılı Masa'nın "Ortak Politikalar Mutabakat Metni" için yaptığı değerlendirmede kullandığı "Avrupa görecek, aferin Türkiye'ye diyecek" ifadesi tepki çekti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katıldığı bir televizyon programında skandal açıklamalara imza attı. Babacan, Altılı Masa'nın "Ortak Politikalar Mutabakat Metni" için yaptığı değerlendirmede "Avrupalılar bize aferin diyecek" ifadelerini kullandı. Babacan'ın kullandığı ifadelere çok sayıda vatandaş sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşım ve yorumlar ile tepki gösterdi.

Ayrıca Avrupa basınında bir haberinin yayınlandığını ve Avrupa’dan aferin almanın kendileri için önemine vurgu yapan Babacan, şu ifadeleri kullandı:

- Bütün Avrupa'dan bunu izliyorlar. Ben Davos'taydım orada kaç tane gazeteci belli başlı gazetelerin sahipleri Genel Yayın Yönetmenleri orada. Geldiler bana hepsi sordular 'Ne yapıyorsunuz?' Ben de anlattım, bir İspanyol gazeteciye de mülakat verdim. Onların hepsine bunları anlattım, dediler ki çok güzel bir şey. Yapıyoruz dedim. Şimdi Avrupa'dan da bakacaklar aferin Türkiye'ye diyecekler.

# ali babacan # DEVA Partisi Ali Babacan # avrupa # altılı masa