Kayseri Şeker'i borca batıran Akay İyi Parti'ye sığındı

FETÖ'den yargılananan ve aynı zamanda da Ticaret Bakanlığı'nın soruşturma açtığı Kayseri Şeker Fabrikası’nı borca batıran Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, İyi Parti'ye sığındı. Akay milletvekili adaylığı için İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le görüştü.

Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin geçen hafta inceleme başlattığı Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’ın İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le görüştüğü ortaya çıktı.

FETÖ'den yargılanan ve aynı zamanda da Ticaret Bakanlığı'nın soruşturma açtığı Kayseri Şeker Fabrikası’nı borca batıran Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, İyi Parti'ye sığındı.

Akay milletvekili adaylığı için İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le görüştü.

Aydınlık Gazetesi'nin manşetine taşıdığı haberde Akşener ile Akay arasındaki görüşmeyi, Kayseri Şeker Fabrikası’nın halkla ilişkiler faaliyetlerini yürüten ajansın sahibi ayarladı.

İstanbul merkezli ajansın ise yakın zamanda fabrikanın borsa açılım sürecinde iş ve sözleşme yapmadan fabrikadan 1 milyon 300 bin lira para kazandığı iddia ediliyor.

Hüseyin Akay’ın, Ocak 2022’de de Akşener’le İyi Parti Milletvekili Dursun Ataş’ın aracılığıyla 40 dakika süren bir görüşme yaptığı da Aydınlık'a gelen bilgiler arasında. Akay’ın sadece Akşener değil Faik Öztrak’la da teması olduğu belirtiliyor.

Geçen ay yayınlanan Bağımsız Denetim raporuna göre, fabrikanın toplam borcunun 5 milyar 475 milyon 426 bin 108 lira olduğu ortaya çıkmıştı.

Bu arada Kayseri Şeker’in borçları nedeniyle kredi çekmeye çalıştığı, Hüseyin Akay’ın “Kredi konusunu çözmek zorundalar çözmezlerse kriz var kredi kullanamıyoruz der İyi Parti'ye geçerim” dediği de iddialar arasında.

Öte yandan çiftçilerin paralarını tam ödeyemeyen fabrika yönetimi, Eximbank'tan 3 milyar liralık ihracat kredisi çekmek istiyor.

# Kayseri Şeker Fabrikası # meral akşener # Hüseyin Akay