Vatan Partisi'nden işçi kıyımına sessiz kalan sendikaya mektup:''Üzerinize düşeni yapacak mısınız?

Kayseri Şeker Fabrikası'nda hukuksuzca işten atılan emekçilerin yaşadığı sorun hâlâ çözülmedi. İşçilerin ilk günden veri yanında olan ve Kayseri'de açıklama yapan Vatan Partisi fabrikada örgütlü Şeker İş Sendikası'na bir mektup gönderdi.

KAYSERİ'DE İŞÇİ KIYIMI

Kayseri'deki işçi kıyımına sessiz kalan sendika yönetimine tepki Vatan Partisi'nden geldi:

- Yetkili bulunduğunuz Kayseri Şeker Fabrikasında son 1 ay içinde onlarca işçi atıldı ya da iş akdi askıya alındı. Bu kanunsuz uygulama, fabrikanın sahibi konumundaki Kooperatifin son yapılan genel kurulunda mevcut yönetime oy vermeyen işçileri ve ailelerini hedef almıştır. Bütün Kayseri’nin kanaati bu yöndedir. Bu nedenle Vatan Partisi olarak Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek’in talimatıyla Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı’nın başkanlığında üst düzey bir heyet oluşturduk. Gelişmeleri yerinde bütün yönleriyle araştırdık, şikayetlerin haklı olduğu sonucuna vardık. TBMM’deki Kayseri milletvekilleriyle de görüşmeler yaptık ve işçilerin işe iadeleri için çaba göstermelerini istedik. 

 Kayseri Şeker Fabrikası’nda hukuksuz mali genel kurulun ardından işçi kıyımı başlamıştı. 55 işçinin ekmeği elinden alındı. Bu gelişmelerin ardından Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, başkanlığında bir heyet işçi ve çiftçilerle birlikte açıklama yaptı.

"SENDİKANIZDAN SAHİPLENEN TUTUM BEKLENİRDİ"

Ancak bu süreçte işçi kıyıma fabrikada örgütlü Şeker-İş Sendikası'ndan bir açıklama gelmedi. Vatan Partisi işçilerin ekmeği ile oynanmasına karşı sessiz kalan Şeker İş Sendikası'na bir mektup gönderdi. Mektupta, sendikanın sessizlik tutumu eleştirildi:

- Varlığını işçilerin aidatlarına borçlu, işçinin gücüne ve haklılığına dayanarak yasal yetkiye sahip olan sendikanızdan işçiyi ve ailelerini sahiplenen tutum beklenirdi. Vatan Partisi olarak Kayseri’de yaptığımız incelemelerimizi paylaşmak ve sizlerin de görüşlerini öğrenmek üzere sendikanızdan randevu istedik. Ne var ki dönüş olmadı. Israrlarımız üzerine de yoğunluk gerekçesiyle randevu verilmeyeceği tarafımıza bildirildi. Sayın Başkan, 50 Yıldır Türkiye siyasetinde köklü bir yeri olan Vatan Partisi, varlığını ve kavgasını işçinin, emekçinin üreticinin hakkına ve mutluluğuna adamıştır. Partimize karşı göstermiş bulunduğunuz tavrı Şeker-İş’e yakıştıramadık, yakıştıramıyoruz. 

"İŞÇİ SINIFI YALNIZ DEĞİLDİR"


Mektupta, işçi kıyıma karşı sendikanın yanıtlaması için sorular yöneltildi:

- Sayın Başkan, Şeker-İş Kayseri’deki bu haksızlığa ve kanunsuzluğa karşı üzerine düşeni yapacak, işçinin hakkını koruyacak mıdır? Yoksa görmezden gelmeye devam edip, tavrını sürdürecek midir? Şüphesiz işçi sınıfı yalnız değildir. Vatan Partisi, her durum ve koşulda gerekli mücadeleyi vermeye devam edecektir. Şeker-İş yönetimini ve tüm işçi dostlarını da bu mücadeleye davet ediyoruz.  
# vatan partisi # şeker