Altay mali krizde: Ligden çekilme kararı aldı

İzmir’in köklü spor kulübü Altay, mali kriz içine girdi. Altay Kadın Futbol Takımı, maddi imkânsızlıklar nedeniyle Kadınlar Süper Ligi'nden çekildiğini açıkladı.

Altay Spor Kulübü borçları nedeniyle Kadınlar Süper Ligi'nden çekilmek zorunda kaldı. Kulüp yönetimi borçlarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Kulübün Ulusal Kulüp Lisansı için sportif, altyapı, personel-idari, hukuki ve mali açılardan 52 kritere göre incelendiğini belirten siyah-beyazlılar, mali kriterler dışındaki kriterleri yerine getirdiklerini bildirdi. Mali kriterlere göre vergi dairesi ve SGK borçları, futbol kulüplerine vadesi geçmiş borçlar, FIFA ve TFF'ye bildirilmiş vadesi geçmiş futbolcu, teknik-idari kadro borçları nedeniyle ceza alındığı ifade edildi.

Altay Spor Kulübünün yabancı kulüp ve futbolculara 2019-2021 yıllarına ait yaklaşık 5 milyon Avro borcu bulunuyor. FİFA’ya bildirilen borçlar 20 Mayıs 2022 tarihine kadar ödenecekti ancak mali kriz içine giren Altay yükümlülüklerini yerine getirmeyince 2022 yılı için borcu 10 milyon avronun üzerine çıktı.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan ceza alan Altay'ın FIFA'dan da yeni puan silme cezaları almaması için borçlu olduğu eski yabancı futbolculara şubat ayı başına kadar ödeme yapması gerekiyor. Borçlar ödenmediği taktirde FİFA’nın yaptırım yapacağı kaydedildi.

Altay, 2 sezondur kadınlarda Süper Lig'de yer alıyordu.

# altay # Kadın Futbol Takımı # Türkiye Kadınlar Süper Ligi