Orkun Kökçü: ''LGBT pazubandı takmadığım için pişman değilim''

Hollanda’nın Feyenoord takımında forma giyen Milli Futbolcumuz Orkun Kökçü, LGBT’yi simgeleyen gökkuşağı rengindeki kaptanlık pazubandını takmadığı için bazı kesimlerin hedefi olmuştu. Kökçü, kararın arkasında durdu, “takmadığım için pişman değilim” dedi.

 “ÜZERİME GELECEKLERİNİ BİLİYORDUM”

Milli Futbolcu Orkun Kökçü, Feyenoord'da dini sebepler nedeniyle LGBT renklerinin yer aldığı kaptanlık bandını takmayacağını açıklamıştı. Bu kararının ardından Hollanda basınının eleştirilerine maruz kalan Kökçü geri adım atmadı:

Kimseye kötü bir söz söylemek istemem ama eğer gerçekten bir düşünceyi savunuyorsanız onu ne pahasına olursa olsun desteklemelisiniz. Tıpkı benim yaptığım gibi. Her türlü kesimin üzerime geleceğini biliyordum, karşı olduğunuz şeye tepkinizi de sadece sözlerle değil eylemle de göstermeniz gerektiğini düşünüyorum.

Gökkuşağı renklerindeki pazubandı takmayarak LGBT dayatmasını protesto eden Orkun Kökçü, baskı gördüğü dönemi sadece futbola odaklanarak atlattığını söyledi. "O dönemden etkilenmeden çıktığımı söyleyebilirim. Sadece oynamaya çalıştım ve bu anlamda sahanın içinde kaldım. Kararımdan da pişman değilim." İfadelerini kullandı.

# Orkun Kökçü # Feyenoord # lgbt