Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan 500 TL'lik banknot açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Merkez Bankası İdare Merkezi'nde düzenlenen yılın ikinci Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı'nın ardından ekonomistlerin ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kavcıoğlu, 500 TL'lik banknot basılacağı iddiası hakkında, ''Ciddiye alınacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir hazırlığımız da yok" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Merkez Bankası İdare Merkezi'nde düzenlenen yılın ikinci Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı'nın ardından ekonomistlerin ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kavcıoğlu, 500 TL'lik banknot basılacağı iddiası hakkında, ''Ciddiye alınacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir hazırlığımız da yok" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

- (500 TL'lik banknot basılacağı iddiası) Ciddiye alınacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir hazırlığımız da yok.

- Enflasyon patikasındaki yol haritamıza baktığımızda da mayıs ayından sonra aşağı doğru enflasyonun inmeye başladığını görüyoruz. Olumlu gelişmelerle beraber onun daha da fazla, düşündüğümüzün de altında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz.

# türkiye # Merkez Bankası # enflasyon # yol