"ABD'ye karşı dik duruş kahramanlıktır"

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edilişlerinin 50. Yıl dönümünde anıldı.Vatan Partisi MKK üyesi Ferit İlsever, TGB Genel Başkanı Dilek Çınar ve 68'liler Derneği üyesi İhsan Karcı ABD emperyalizmine karşı tam bağımsız Türkiye mücadelesini veren 3 fidanı Ulusal Kanal'a anlattı.

68 kuşağının 'Tam Bağımsız ve Gerçekten Demokratik Türkiye’ mücadelesinin önderlerinden olan; 3 Fidan idamlarının 50. yılında unutulmadı.

68 kuşağının gençlik önderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için anma törenleri düzenlendi.

İstanbul'daki anma törenin adresi Amerikanın 6. filosunun denize döküldüğü Dolmabahçe oldu. ABD emperyalizmi ile mücadele ve Tam bağmsız Türkiye mesajlarının verildiği tören 3 fidan için denize karanfiller atılmasıyla sona erdi.

Vatan Partisi MKK Üyesi Ferit İlsever, Dolmabahçe rıhtımına yanaşan 6. Filo’nun askerlerini denize dökme eylemini anlattı ve emperyalizmle mücadeleye vurgu yaptı.

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar, 68 Gençlik Hareketi’nin maceracı değil mücadeleci olduğunu vurguladı:

- 68 Gençlik Hareketi, Türkiye'nin devrimci geleneğine Jön Türk mirasına, Atatürk'e yaslanıyordu. Türk milletine güveniyordu. Maceracılığı değil, tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye mücadelesini miras bıraktı.

68'liler Derneği üyesi İhsan Karcı da Denizlerin tam bağımsız Türkiye mücadelesine dikkat çekti.

Gezmiş, İnan ve Aslan sosyal medyada da çok sayıda kullanıcı tarafından yapılan paylaşımlar ile anıldı.

# istanbul # abd # türkiye # türk # oldu # Vatan # Partisi # filo