Vakıfbank 5. şampiyonluğuna ulaştı

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali'nde İtalyan ekibi Imoco Volley'i 3-1 yenerek şampiyon oldu. Vakıfbank, aldığı bu zaferle 5. Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali'nde İtalya'nın Imoco Volley ekibi 3-1 yenerek, 2021-2022 sezonunun şampiyonu oldu.

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı bu şampiyonlukla Avrupa’daki en büyük kupayı 5. kez müzesine götürme başarısı gösterdi. VakıfBank, CEV Şampiyonlar liginde 2011, 2013, 2017 ve 2018 yıllarında şampiyonluğa ulaşmıştı. Sarı-siyahlı takım, daha önce 3 kez de şampiyonluğu finalde kaybetmişti.

VakıfBank'ın oyuncuları ve teknik heyeti maç sonunda büyük sevinç yaşadı. Son sayının ardından saha içinde toplanan oyuncular ile teknik heyet, birbirlerine sarılarak şampiyonluğu kutladı. Sarı-siyahlılar, sevinçlerini karşılaşmayı salonda takip eden Türk voleybolseverlerle paylaştı.

Türkiye'nin uluslararası alanda en çok kupa kazanan takımı olan VakıfBank, bu arenada 11. kupasını kaldırdı.
Sarı-siyahlı ekip, tarihinde 5 CEV Şampiyonlar Ligi, 4 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası, 1 CEV Challenge Kupası ve 1 CEV Top Teams Kupası şampiyonluğu yaşadı.

# kupa # türkiye # fenerbahçe # türk # avrupa # oldu # dünya # voleybol # heyet # italya # vakıfbank # Şampiyon # son # Zehra Güneş